Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Clinica Charite: Alexei Navalny a…

Clinica Charite: Alexei Navalny a fost otrăvit cu o substanță ce conține inhibitori de colinesterază

Foto: cdn.com

Clinica germană Charite unde a fost internat opozantul rus Alexei Navalny a emis un comunicat oficial în care spune că politicianul a fost otrăvit cu o substanță necunoscută care conține „inhibitori de colinesterază”.

Medicii germani anunță că Navalny continuă să se afle în comă indusă, dar că este în afara oricărui pericol de moarte. Potrivit comunicatului, au fost prelevate noi probe pentru a putea afla exact substanța cu care a fost otrăvit, dar că această ipoteză a fost confirmată în baza rezultatelor mai multor laboratoare independente.

Alexei Navalny este tratat cu atropină, însă medicii sunt rezervați în a da prognoze privind recuperarea sa care cu siguranță va fi de lungă durată și deocamdată este prematur de a da verdicte privind gradul de afectare a sistemului său nervos.

Medicii germani mai spun că sunt în strânsă comunicare cu soția politicianului și clinica Charite consideră că informațiile despre starea în care se află sunt benefice pentru acest caz.

În dimineața zilei de joi, 20 august, Alexei Navalny a fost internat de urgență în spitalul din Omsk. Asta după ce i s-a făcut rău în avionul cu care zbura din Tomsk spre Moscova. Purtătoarea sa de cuvânt, Kira Yarmysh, care se afla cu el, spune că cel mai probabil, politicianul a fost otrăvit la îmbarcare când a băut un ceai într-un restaurant al aeroportului din Omsk.

După 48 de ore în care soția și rudele lui Navalny au cerut transportarea sa într-un spital din străinătate, Anatoly Kalinichenko, medicul șef adjunct al spitalului de urgență din Omsk, a anunțat vineri, 21 august, că medicii au fost de acord să-l transporte pe politicianul Alexei Navalny în Germania.

Navalny poate fi transportat astăzi în Germania. Starea pacientului este stabilă și având o solicitare de la rude pentru a permite transportul undeva, la acel moment am luat o decizie că nu ne opunem transferului său la un alt spital”, a spus Kalinichenko.

Medicii ruși au negat faptul că Navalny ar fi fost otrăvit, menționând că în analizele pe care le-au preluat nu s-au găsit urme de substanțe periculoase.