Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Organizația Teritorială Orhei a PDM…

Organizația Teritorială Orhei a PDM i-a exclus din partid pe membrii plecați dimineață

Biroul Executiv al Organizației Teritoriale Orhei al Partidului Democrat din Moldova (PDM) au exclus membrii democrați care în dimineața zilei de luni, 24 august, au anunțat că părăsesc formațiunea fiind nemulțumiți de modul cum „Pavel Filip și apropiații săi din conducerea PDM și-au ales calea să acționeze”.

Într-un comunicat de presă, PD Orhei susține că majoritatea dintre cei care au declarat că părăsesc formațiunea sunt oportuniști, au aderat recent la partid și au părăsit formațiunea după ce nu au obținut funcțiile râvnite.

Mulți dintre aceștia nici nu participau la evenimentele și activitățile organizate de PDM, deci de facto nici nu erau parte a echipei. Biroul Executiv a decis excluderea acestor persoane din Partidul Democrat”, anunță PDM.

Într-o declarație trimisă mass-media, democrații din raionul Orhei spun că sunt nemulțumiți de modul cum „Pavel Filip și apropiații săi din conducerea PDM și-au ales calea să acționeze” și că își retrag calitatea de membru al formațiunii și rămân neafiliați. 

Stimați colegin din organele de conducere al Partidului Democrat, am ajuns să luptăm în interiorul partidului, în loc să muncim pentru binele cetățenilor. Cine dintre voi își mai amintește de câte ori au mers alături de noi, membrii din teritoriu, prin satele și comunele din Orhei? Ignoranța organelor centrale a ajuns deja la limită”, se scrie în declarație.

Conflictul de la conducerea PDM a început odată cu retragerea calității de membru al formațiunii pentru deputații Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc pentru că ar fi ignorat activitatea partidului și a fracțiunii parlamentare. De cealaltă parte, deputații critică dur activitatea liderului formațiunii care ar fi dus partidul la un rating de 3 procente și îl acuză de slaba gestiune a activității formațiunii. Pavel Filip nu a răspuns acuzațiilor și nu a comentat acuzațiile, chiar dacă i-am solicitat de mai multe ori acest lucru.