Principală  —  IMPORTANTE   —   Socialistul Vlad Batrîncea cere PG…

Socialistul Vlad Batrîncea cere PG informații privind dosarul achiziționării celor 1.200 de camere de supraveghere pentru BAC în perioada când Maia Sandu era ministră a Educației. Reacția PAS

În pragul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, a trimis o solicitare Procuraturii Generale (PG) pentru a i se oferi informații despre dosarul celor 1.200 de camere de supraveghere ce au fost cumpărate pentru a fi instalate în centrele de Bacalaureat pe timpul când Maia Sandu deținea funcția de ministră a Educației. 

Socialistul cere Procuraturii să îi confirme sau să îi infirme dacă a fost intentată o cauză penală pentru trucarea licitației privind achiziționarea camerelor de supraveghere ce urmau a fi instalate în centrele de Bacalaureat în anul 2013.

Potrivit lui Batrîncea, procesul penal a fost intentat în 2013, dar a fost ulterior clasat, iar apoi reluat, fără a cunoaște finalitatea investigațiilor.

În legătură cu acest fapt am solicitat Procuraturii Generale să îmi comunice următoarea informație:

– să confirmați sau să infirmați dacă a fost intentată cauză penală pe marginea trucării licitație privind achiziționarea a 1 200 camere de supraveghere, în valoare de aproximativ 7 milioane de lei, care urmau a fi instalate în centrele de bacalaureat în anul 2013;

– în cazul existenței unei asemenea cauze penale, ce acțiuni procesuale au fost întreprinse și cu ce s-au soldat?

– este just că, în cazul existenței unei asemenea cauze penale, a fost clasat procesul penal? Totodată, care au fost circumstanțele care au determinat clasarea procesului penal?”, a mai scris deputatul PSRM.

Într-o reacție pentru Ziarul de Gardă, purtătoarea de cuvânt a Partidului Acțiune și Solidaritate, Aurica Jardan, a comunicat că „Maia Sandu a respectat întotdeauna legea și interesul oamenilor”.

Maia Sandu nu are nimic de ascuns. Procuratura poate să verifice de câte ori vrea. Decât să piardă timpul, procuratura mai bine ar clarifica câți bani furați de la oameni primea Dodon în „kuliok” de la Plahotniuc. Dodon și socialiștii lui sunt leneși și corupți și nu au făcut nimic bun pentru oameni în 4 ani de zile”, se menționează în reacția PAS.