Principală  —  IMPORTANTE   —   Sesiunea suplimentară a concursului de…

Sesiunea suplimentară a concursului de admitere în instituțiile de învățământ superior: Câte locuri la buget au rămas

 Sesiunea de bază a Admiterii 2020, înmatricularea la ciclul I – studii superioare de licență s-a organizat la 169 de specialități, oferta fiind de 5000 locuri bugetare, iar la ciclul II – studii superioare de master – 3096 de locuri finanțate din bugetul de stat.

Urmare a sesiunii de bază a admiterii 2020, MECC prezintă următoarele rezultate preliminare: ciclul I – la locurile cu finanțare bugetară au fost înmatriculați 4201 de studenți, iar la ciclul II – 3014 masteranzi.

În ceea ce privește înmatricularea la contract, majoritatea locurilor cu taxă au fost solicitate la instituțiile de stat: din cele 8736 studenți admiși la licență, contract – doar 2037 studenți (23%) sunt la instituțiile private. La master, la fel, majoritatea studenților la contract sunt la instituțiile publice: din cei 3926 de masteranzi înmatriculați la taxă – doar 442 (11%) sunt la instituții private.

În perioada 21-29 august, instituțiile de învățământ superior organizează sesiunea suplimentară a concursului de admitere pentru acoperirea locurilor rămase atât la buget, cât și la contract.