Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Măsurile de protecție în instituțiile de învățământ pentru organizarea procesului educațional în contextul epidemiologic de COVID-19

   2887

Primăria municipiului Chișinău anunță despre relansarea procesului educațional în cadrul tuturor instituțiilor de învățământ, începând cu data de 01 septembrie 2020. Activitatea instituțiilor de învățământ va fi reluată în baza deciziei fondatorilor și doar în cazul corespunderii condițiilor de desfășurare a activității instituției în contextul pandemiei de Covid-19.

Astfel, în procesul de organizare, instituțiile de învățământ vor ține cont de:

  • menținerea distanței fizice de cel puțin 1,5 metri;
  • prevenirea aglomerării;
  • curățarea și dezinfectarea spațiilor și echipamentelor cu produse biocide avizate;
  • instruirea, informarea și comunicarea (părinți, elevi, studenți, personal didactic și nedidactic);
  • protecția sănătății elevilor, studenților, cadrelor didactice și a altui personal aflate în grupele de vârstă expuse la risc, și/sau având afecțiuni cronice și/sau stări imunosupresive;
  • respectarea legislației sanitare în vigoare.

Modul de purtare a măștilor faciale de protecție de către elevi în cadrul instituției de învățământ se va stabili în funcție de situația epidemiologică din regiune și în baza deciziilor Comisiei teritoriale extraordinare de sănătate publică.

Totodată, deciziile referitor la sistarea sau reluarea ulterioară a activității instituțiilor de învățământ vor fi luate de către Comisia teritorială extraordinară de sănătate publică. 

Hotararea_nr._17_din_22.08.2020_CESP_Chisinau.signed.semnat_1.semnat_2 by Primăria Chișinău on Scribd