11:03:26 28.03.2024
Stiri

O polițistă din R. Moldova, infectată cu COVID-19, a decedat la scurt timp după ce a născut: Fusese vizitată recent de către ministra Sănătății la spital și spera să-și strângă puiul în brațe, lucru pe care nu a mai reușit să-l facă

Actualitate 24.08.2020 17:47 Vizualizări1390 Autor: Ziarul National
O polițistă din R. Moldova, infectată cu COVID-19, a decedat la scurt timp după ce a născut: Fusese vizitată recent de către ministra Sănătății la spital și spera să-și strângă puiul în brațe, lucru pe care nu a mai reușit să-l facă


O angajată a Poliției Naționale a decedat astăzi-dimineață, după o luptă de cinci săptămâni cu noul coronavirus și la scurt timp după ce a născut.

Este vorba despre Natalia Chirilov în vârstă de 38 de ani, care activa în calitate de șefă a Secției resurse umane din cadrul Inspectoratului de Poliție Criuleni.

Femeia a fost internată la o maternitate din Chișinău unde a fost confirmată cu COVID-19, iar medicii au decis să-i salveze bebelușul prin naștere cezariană, acesta născându-se prematur, la 31 de săptămâni. Starea de sănătate a femeii s-a înrăutățit din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus și aceasta nu a mai ajuns să-și strângă micuțul la piept.

Totodată, orfani de mamă au rămas și cei doi frați ai nou-născutului cu vârste de 10 și 13 ani.

„La 22 iulie, aceasta a fost internată la o maternitate din capitală, iar la două zile a fost testată pozitiv cu COVID-19. Din cauza complicațiilor, medicii au decis salvarea copilului prin naștere cezariană. După mai bine de cinci săptămâni de luptă pentru viață, ca urmare a complicațiilor cauzate în urma infecției COVID-19, colega noastră a cedat, nereușind să-și strângă la piept copilul nou-născut, dar și pe cei doi rămași acasă, de 10 și 13 ani. O profesionistă de excepţie, un om de o mare nobleţe sufletească, dar și o mamă și soție exemplu, dăruită pe deplin familiei şi ţelurilor pe care le-a avut în viaţă, ne-a părăsit pentru totdeauna, lăsând în inimile şi sufletele noastre un gol imens, sentimente de tristeţe şi regrete eterne”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției.

Menționăm că despre Natalia a vorbit, la finele săptămânii trecute, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, care a vizitat-o la spital.

Femeia fusese de patru ori conectată la aparatele de respirație asistată și Viorica Dumbrăveanu anunța o ameliorare a stării sănătății acesteia.



„Natalia și Nikita sunt adevărați eroi, care au luptat pentru viață - Nikita să vină pe lume, Natalia să-și vadă copiii crescând. Din primele zile de concediu de maternitate, Natalia s-a infectat cu COVID-19, formă gravă, fiind internată de urgență la IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Sunt cinci săptămâni de spitalizare, în care Natalia luptă pentru fiecare gură de oxigen. De patru ori a fost conectată la aparatele de respirație asistată. Prima dată s-a întâmplat în timpul operației de cezariană. Medicii au făcut aproape imposibilul pentru a-i salva băiețelul, care s-a născut prematur, la 31 de săptămâni.

Nichita, este perfect sănătos fiind internat la Institutul Mamei și Copilului, acesta cântărește 2 kilograme și 450 de grame și în scurt timp EROUL urmează să fie externat. COVID-19 i-a furat Nataliei bucuria de a-și strânge în brațe bebelușul pe care l-a dus pe lume, însă cu ajutorul medicilor aceasta în curând va merge acasă. A trecut cu bine peste infecție, însă urmează o perioadă de reabilitare”, a scris vinerea trecută Viorica Dumbrăveanu pe Facebook.

„Medicii sunt îngerii mei păzitori”, i-a spus Natalia ministrei, atunci când ultima a vizitat-o.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md