‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 10 mai, 2024
20.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticolePiața mondială agricolă: Cerealele de origine Europeană - mai puțin solicitate din cauza prețurilor

Piața mondială agricolă: Cerealele de origine Europeană – mai puțin solicitate din cauza prețurilor

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Piața Europeană

Publicarea rapoartelor Comisiei Europene privind importurile și exporturile a fost amânată din motive tehnice. Astfel, acestea vor fi publicate abia la începutul săptămânii viitoare.

Potrivit Agritel, chiar și fără cele mai recente date oficiale, exporturile în afara UE au fost considerate ca fiind destul de reduse de la începutul anului de comercializare, din cauza scăderii producției în Europa, în principal pe fondul unei scăderi a recoltelor în Franța.

Lipsa competitivității prețurilor în comparație cu cerealele de origine din bazinul Mării Negre împiedică creșterea vânzărilor. Cu toate acestea, unele exporturi către China au fost remarcate de la începutul campaniei.

Reducerea ușoară de ieri a monedei euro față de dolarul american, după ce a atins recent valori maxime din martie 2018, nu a oferit niciun sprijin real pentru piața cerealelor. Prețurile se consolidează în apropierea zonelor de rezistență tehnică, după creșterea înregistrată recent.

Piața rapiței la Euronext nu prezintă schimbări semnificative. În același timp, în Winnipeg, prețurile pentru canola au scăzut.

‹ adv ›

Piața SUA

Rezultatele primelor turnee organizate în câmpuri în Vestul Mijlociu arată un potențial mai mare de recoltă atât pentru porumb cât și pentru soia, comparativ cu anii precedenți.

În această perioadă, numai Iowa are performanțe mai rele, drept consecință a uraganului Derecho. Cu toate acestea, perspectivele rămân pozitive, deoarece estimarea recoltei culturii de porumb arată o scădere neesențială a randamentelor de -3% față de anul trecut, în timp ce producția de porumb în acest stat se așteaptă să scadă în principal din cauza suprafețelor reduse. Minnesota arată un potențial ridicat de producție pentru porumb și soia, în comparație cu anii precedenți.

‹ adv ›

După ce prețurile au revenit la cele mai recente maxime la începutul săptămânii, piețele pentru soia și porumb s-au epuizat oarecum. Raportul săptămânal prezentat ieri de USDA privind vânzările la export a confirmat o creștere puternică a vânzărilor de soia, care au depășit 2,5 milioane de tone.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›