‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
9.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriExpoziția MOLDAGROTECH se va desfășura, în acest an, într-o nouă locație

Expoziția MOLDAGROTECH se va desfășura, în acest an, într-o nouă locație

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Expoziția MOLDAGROTECH, ediția de toamnă se va desfășura în acest an în câmp, la Institutul de Fitotehnie „Porumbeni”. Evenimentul va avea loc în perioada 14-17 octombrie curent. Expoziţia internaţională specializată de maşini, echipamente şi tehnologii va întruni și tradiționalul târg de produse, utilaje, tehnologii agricole şi meşteşuguri, FARMER. Potrivit organizatorilor, atât participanții, cât vizitatorii vor fi obligați să respecte toate normele epidemiologice pentru a împiedica răspândirea noului tip de coronavirus.

„Participanții vor fi amplasați la distanțe mari unii de alții și vor fi obligați să poarte măști. De asemenea, la intrare vizitatorii vor fi admiși doar purtând echipamente de protecție. Totodată, va fi amenajat și un post special, unde se va măsura febra tuturor celor care vor să intre pe teritoriul expoziției” a precizat Svetlana Ghelan conducătorul proiectului expozițional al centrului Moldexpo.

Vizitatorii vor putea găsi aici tehnică și utilaje agricole, de ultimă generație, destinate tuturor lucrărilor din câmp, diferite sisteme de irigare și alimentare cu apă, dar și fertilizanți, semințe. Pe lângă asta, tot la târg, vor putea fi găsite diferite echipamente pentru industria alimentară și prelucrătoare, precum și utilaje de pregătire a nutrețurilor pentru animale.

„Spațiul destinat expoziției în acest an este de peste șase mii de metri pătrați. Expoziția MOLDAGROTECH este localizată într-o parte, participanții de la FARMER sunt în altă parte, iar pe alee va fi amplasat Iarmarocul de toamnă. Toți au fost repartizați pe grupe, după tematică, pentru a nu crea aglomerație” a explicat Svetlana Ghelan.

Cel mai probabil, ediția din acest an se va desfășura fără oaspeți din străinătate.

„Avem doritori din România, din Ucraina, dar și din alte țări. Dar, având în vedere faptul că țara noastră se află încă într-o zonă roșie, în ceea ce privește numărul de cazuri de Covid-19, ei nu pot să vină. Dacă până pe 14 octombrie situația se ameliorează, atunci ei cu mare drag vor fi prezenți, așa cum vin de fiecare dată”, susține conducătorul proiectului expozițional al centrului Moldexpo.

Organizatorii speră că vor avea parte de vreme bună în acea perioadă, însă sunt pregătiți dacă meteorologii vor anunța ploi. Aceștia au pregătit peste 20 de corturi de diferite dimensiuni. Anul trecut expoziția a adunat în jur de 19 mii de vizitatori.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›