‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
22.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriChicu: AIPA a început procesarea dosarelor

Chicu: AIPA a început procesarea dosarelor

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agenția de Intervenție și Plăți în Agricultură a dat startul procesării primelor dosare depuse de fermieri pentru alocarea celor 1500 de lei per hectar, pentru cei care au avut de suferit de pe urma secetei. Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu, după briefingul tradițional de la început de săptămână.

Ion Chicu a vorbit și despre un pachet de înlesniri pentru agricultori.

„Am elaborat acel pachet de modificări legislative, ce țin de agricultură. Este vorba de proiectul de lege cu privire la rambursarea TVA-ului acumulat de agricultori, cu scopul de a achita plățile fiscale aferente salariului și impozitului funciar. A doua parte a proiectului este subvenționarea dobânzilor la credite luate de către agricultori, nu doar cele noi, dar și creditele vechi” a precizat premierul Chicu.

„Dacă vorbim de TVA, este vorba de simplificarea mecanismului care permite agricultorilor să beneficieze de acest TVA, fără ca să achite bani nimijlocit. De asemenea, este pus moratoriu asupra controalelor fiscale pentru agricultori. Și alt element, este posibilitatea ca Camera de Comerț și Industrie să le elibereze certificat de forță majoră, care în unele situații pot fi folosite în relațiile cu agenții economici și furnizorii” a explicat prim-ministrul spune Chicu.

Potrivit șefului cabinetului de miniștri, proiectul dat urmează a fi votat în data de patru septembrie.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›