Bayern München a câștigat UEFA Champions League pentru a șasea oară în istorie

bayer
Foto: Eurosport

Bayern München a câștigat finala Ligii Campionilor UEFA cu scorul de 1-0 în fața francezilor de la PSG. Aceasta este a șasea victorie pe care o obține FC Bayern în cadrul acestei competiții.

Golul bavarezilor a fost marcat de francezul Kingsley Coman în minutul 59.

Bayern a stabilit două recorduri în acest sezon de UEFA Champions League: este prima echipă care a câștigat toate meciurile din această competiție și a marcat cele mai multe goluri într-un sezon – 43 la număr.

Ce parcurs au avut PSG și Bayern până în finală

Paris Saint-Germain a ajuns în finală după ce a câștigat o grupă din care au mai făcut parte Real Madrid, Club Brugge și Galatasaray, în fazele eliminatorii învingându-le pe Borussia Dortmund (3-2, la general), Atalanta (2-1) și RB Leipzig (3-0), transmite digisport.ro.

De-a lungul acestui sezon de Champions League, PSG a pierdut un singur meci până la finală, a marcat 25 de goluri și a primit doar 5. Cei mai buni marcatori ai francezilor sunt Mauro Icardi și Kylian Mbappe, ambii cu câte cinci reușite.

De partea cealaltă, Bayern München a arătat o forță și mai mare în plan ofensiv. Campioana din Bundesliga a câștigat toate meciurile din grupa cu Tottenham, Olympiacos și Steaua Roșie, iar ulterior le-a eliminat pe Chelsea (7-1, la general), Barcelona (8-2) și Lyon (3-0).

În total, bavarezii au înscris de 42 de ori și au încasat în doar opt ocazii. Cel mai bun marcator este Robert Lewandowski, care a punctat de 15 ori. Polonezul nu a reușit să depășească în această seară recordul lui Cristiano Ronaldo pentru cele mai multe goluri reușite într-un sezon de Champions League – 17.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente