Au început lucrările de reparație a drumurilor din raionul Soroca. Câte milioane de lei se vor cheltui

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, astăzi a inspectat lucrările de reparație a drumului de acces spre orașul Soroca (G14) și a șantierului din satul Cosăuți.

Foto: UNIMEDIA

Dirigintele de șantier a informat ministrul că, la moment se execută lucrări de reparație a drumului G14 pe o lungime de 680 metri, costul lucrărilor constituind 1,222 mln lei.

De asemenea, Sergiu Railean a inspectat lucrările de reparație a drumului din satul Cosăuți, unde sunt preconizate lucrări de reabilitare a două sectoare cu o lungime totală de 0,870 km.

„Drumul din satul Cosăuți este foarte important pentru oamenii din localitate, deoarece asigură accesul spre mai multe obiecte sociale importante, inclusiv spre grădiniță și gimnaziu. Mă bucur să constat o colaborare eficientă dintre administrația publică locală, antreprenor și cetățeni. Sunt convins că numai prin efort comun vom reuși să construim drumuri calitative și sigure”, a declarat ministrul.

Sergiu Railean a menționat că va continua să inspecteze lucrările de reparație și de construcție a drumurilor din țară, totodată încurajând cetățenii să facă sesizări dacă apar neregulile sau încălcări.

Rețeaua drumurilor publice naționale din raionul Soroca constituie 170,41 km. În anul 2020, din Fondul Rutier, pentru reparația şi întreținerea drumurilor publice naționale din raionul Soroca sunt preconizate mijloace financiare în sumă de 21,497 mln lei.


Pub