image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a autorizat primele cereri de acordare a compensației pentru agricultori

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a autorizat spre plată primele cereri de acordare a compensației pentru diminuarea consecințelor calamităților naturale asupra recoltei anului 2020, transmite IPN.

AIPA precizează, că din momentul lansării procesului de recepționare a cererilor de acordare a compensației, a recepționat 106 dosare dintre care 101 pentru diminuarea consecințelor calamităților naturale ce au afectat culturile cerealiere de I grupă și cinci dosare pentru grindină. Pentru un hectar de grâu de toamnă producătorul agricol va obține despăgubiri în sumă de 1500 lei, pentru un hectar de  orz de toamnă – 1530 lei, rapița – 2100 lei, terenuri reînsămânțate – 1620 lei, plantații pomicole – 3800 lei, legume – 2 000 lei şi de viță de vie –3 000 de lei. Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură încurajează producătorii agricoli care au fost afectați de secetă și grindină să depună dosarul în timp util, spre a putea beneficia de suport din partea statului. Termenul limită de depunere a dosarului este 18 septembrie 2020.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: