image
Sursa foto: Reuters

O companie din Japonia oferă spectacole inedite, cu sicrie şi zombie, pentru alungarea stresului

O companie niponă încearcă să abată gândurile oamenilor de la COVID-19 organizând spectacole în care clienţii stau în sicrie, înconjuraţi de zombie cu fierăstraie, relatează Reuters și Agerpres.

Clienţii aflaţi în acest weekend în Tokyo au ocazia să stea întinşi în cutii prevăzute cu geamuri, aflate la doi metri distanţă unele de altele, în care pot asculta poveşti de groază în timp ce urmăresc actori care interpretează diverse roluri, îi împung cu mâini false şi îi stropesc cu apă.

„Pandemia e stresantă şi sperăm că oamenii se pot relaxa puţin ţipând bine'', a spus Kenta Iwana, coordonator al companiei de producţie Kowagarasetai (Echipa de sperieturi), care organizează spectacolele cu o durată de 15 minute.

Japonia înregistrează o creştere a numărului de cazuri de COVID-19 - cu 1.034 de cazuri de infectare cu noului coronavirus consemnate vineri - iar Iwana, în vârstă de 25 de ani, găseşte cu greu de lucru pentru actorii săi, care în mod obişnuit susţin spectacole în locuri precum parcurile tematice.

Luna trecută, Kowagarasetai a introdus aceste spectacole horror.

Clienţii caută la rândul lor alternative şi o modalitate de a se elibera de tensiune.

„O mulţime de evenimente au fost anulate din cauza coronavirusului şi căutam o modalitate de a scăpa de stres'', a declarat Kazushiro Hashiguchi, de 36 de ani, după ce a participat la show-ul pentru care a plătit 800 de yeni (7,60 dolari americani). „Mă simt relaxat acum'', a adăugat el.

Printre clienţii care vin la aceste spectacole, ce se desfăşoară într-o sală de aşteptare utilizată în mod obişnuit de pasagerii care sosesc în Capitală în autobuze de noapte, se numără proprietari de magazine din centre comerciale şi operatori ai altor locaţii despre care Iwana speră că vor găzdui spectacolele sale mobile.

„Avem nevoie să avem ceva ce puteam face oriunde, iar sicriele sunt uşor de mutat. Nu trebuie decât să fie amplasate într-o cameră întunecată'', a declarat Iwana adăugând că ''este o afacere bună pentru noi şi satisfăcătoare pentru clienţii noştri''.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: