image
Sursa foto: foto simbol

Moldovenii din Padova anunță că susțin agricultorii și îi cer lui Dodon să-și onoreze promisiunile din campania electorală

Reprezentanții Diasporei din Italia, regiunea Padova, organizatori și participanți la numeroase proteste, au emis o declarație în care anunță că susțin revendicările agricultorilor, a veteranilor războiului de pe Nistru și a altor grupuri de cetățeni care au protestat în ultima vreme în centrul Chișinăului și îi cer actualului Guvern îndeplinirea acestora.

„Guvernul nu a acordat minim de atenție situației din agricultură, legată de seceta abătută peste cei care ne cresc pâinea, ba, dimpotrivă, s-a năpustit asupra lor cu insulte de tot felul.

În loc să asculte doleanțele și problemele cetățenilor, folosește forța împotriva celor, care ne-au apărat pământul de cazaci, asupra membrilor familiilor celor care nu s-au întors de pe câmpul de luptă”, se spune în declarația semnată de reprezentanții diasporei de la Padova.

„Condamnăm declarațiile insultătoare ale prim-ministrului Ion Chicu în adresa agricultorilor protestatari prin care îi amenință că nu vor primi subvenții și ajutoare de la stat. Le considerăm aceste declarații drept abuz de putere și îngrădirea drepturilor la asociere și la liberă exprimare”, se mai spune în declarația postată pe pagina de facebook a lui Alexandru Marcinschi, președintele Asociației „Baștina” din Padova.

Reprezentanții diasporei din această regiune afirmă că susțin revendicările agricultorilor, a veteranilor războiului de pe Nistru și îi cer Guvernului Chicu satisfacerea integrală a cerințelor acestora.

Totodată îi amintesc președintelui Igor Dodon de promisiunile făcute în campania electorală și la început de mandat pe care nu și le-a onorat

„Cerem scoaterea poverii miliardului furat și a dobânzilor de pe umerii cetățenilor, așa cum a promis să o facă.

Apelăm la unitate către toate forțele politice pro-europene și societatea civilă, în special Blocul ACUM, să lase la o parte orgoliile, interesele personale și de partid, să gasească un numitor comun și să respecte promisiunile față de noi, alegătorii.

Victoria este posibilă doar acolo unde există corectitudine , respectarea angajamentelor și unitate” se mai spune în declarația conaționalilor noștri de la Padova.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: