image
Sursa foto: tut.by

Zeci de mii de persoane protesteză din nou la Minsk împotriva realegerii lui Lukaşenko

Zeci de mii de persoane manifestează din nou duminică la Minsk pentru a denunţa realegerea preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko, lider care se confruntă de două săptămâni cu o uriaşă mişcare de protest, transmit jurnalişti ai agenţiei France Presse, potrivit Agerpres.

Fluturând drapele în alb şi roşu, culorile mişcării de contestare, mulţimea s-a adunat în Piaţa Independenţei şi pe străzile din jur, strigând în cor sloganuri ca „Libertate!".

Media şi conturi ale serviciului de mesagerie Telegram apropiate de opoziţie vorbesc despre peste 100.000 de protestatari în capitala Belarusului pentru a doua duminică la rând.

Aleksandr Lukaşenko a ordonat armatei să supravegheze integritatea teritorială a ţării şi i-a acuzat pe protestatari că sunt stimulaţi „din exterior".

El a anunţat sâmbătă că va închide fabricile unde au avut loc proteste şi a sugerat că muncitorii participanţi la aceste acţiuni vor fi concediaţi, potrivit Reuters.

În ultimele două săptămâni, zeci de mii de demonstranţi au ieşit pe străzile din Minsk şi din alte oraşe din Belarus pentru a protesta contra realegerii controversate a lui Lukaşenko, în vârstă de 65 de ani, în funcţia de preşedinte la scrutinul de la 9 august.

Unii muncitori din mai multe fabrici din Belarus s-au alăturat protestelor.

Lukaşenko a negat că ar fi fost comise fraude la alegeri, aşa cum acuză opoziţia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: