10:41:12 29.03.2024
Stiri

Anunțul oficial despre finalul pandemiei, făcut de OMS. Când se va termina și care e condiția

Actualitate 23.08.2020 10:36 Vizualizări1680 Autor: Ziarul National
Anunțul oficial despre finalul pandemiei, făcut de OMS. Când se va termina și care e condiția


Directorul Orgaizației Mondiale Sănătații (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a vorbit despre durata crizei sanitare declanșată de noul coronavirus de tip SARS-CoV-2, dar a recunoscut că totul depinde de noi și de felul în care reușim să ne protejăm. Oficialul speră că pandemia va lua sfârșit mult mai repede decât gripa spaniolă, adică în cel mult doi ani.

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus că globalizare nu ne ajută cu nimic în timpul pandemiei, deoarece virusul se poate răspândi rapid, iar șansa noastră este să apară cât mai repede un vaccin pe piață, dar acesta recunoaște că tratamentul ar putea să nu apară niciodată.

„În situaţia noastră, cu mai multă tehnologie şi, desigur, cu mai multă conectivitate, virusul are o şansă mai mare de a se răspândi, se poate mişca rapid pentru că suntem mai conectaţi acum”, a declarat şeful OMS, într-o informare de presă la Geneva.

Pe de altă parte, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că efectele pandemiei coronavirusului vor fi „resimţite şi în deceniile următoare”.

„Pandemia actuală este o criză de sănătate ce se întâlneşte o dată la un secol, iar efecte sale se vor resimţi în deceniile următoare”, a spus Tedros în cadrul unei reuniuni a comitetului de urgenţă al OMS, potrivit observaţiilor publicate de agenţie.

„Dar, în acelaşi timp, avem şi tehnologia şi cunoştinţele care să oprească răspândirea. Deci avem un dezavantaj al globalizării, apropierii, conectivităţii, dar un avantaj al unei tehnologii mai bune. Aşa că sperăm să încheiem această pandemie în mai puţin de doi ani”.

Şeful OMS a făcut apel la „unitatea naţională” şi „solidaritatea globală”, transmite B1 TV.

„Acestea sunt esenţiale, împreună cu utilizarea la maximum a instrumentelor disponibile, şi în speranţa că putem avea instrumente suplimentare precum vaccinul”.

Pe lângă faptul că a spus că durata pandemiei ar putea fi doi ani, Tedros Adhanom Ghebreyesus vine și cu o veste devastatoare pentru populație. Șeful OMS a spus că vaccinul nu va pune capăt crizei epidemice de Covid-19.

Economiile din întreaga lume au fost afectate de restricţiile impuse pentru a limita răspândirea noului virus ucigaș. Între timp, peste 150 de companii farmaceutice lucrează la vaccinuri. Un vaccin folosit la scară largă este în cel mai optimist scenariu aşteptat la începutul anului 2021, a declarat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md