O carte de identitate românească și două permise de conducere false, depistate la frontieră. Cât au plătit pentru „perfectarea” actelor

O carte de identitate românească și două permise de conducere, toate cu indici de falsificare, au fost depistate în cadrul controlului trecerii frontierei de stat. Incidentele au fost consemnate în punctele de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău și Giurgiulești-Galați.

Foto: www.border.gov.md

Printre pasagerii rutei aeriene Chișinău-Londra, polițiștii de frontieră au identificat un tânăr care s-a legitimat în baza unei cărți de identitate românești, ce prezenta semne clare de contrafacere.

Bărbatul de 29 de ani este cetățean moldovean. În baza celor depistate călătoria tânărului a fost întreruptă, ultimul a făcut cale întoarsă și pe motivul lipsei actelor necesare ce i-ar autoriza intrarea în alt stat.

În punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați, polițiștii de frontieră au depistat doi bărbați cu acte contrafăcute.

În primul caz, un cetățean al Ucrainei s-a prezentat la intrarea în Republica Moldova, în calitate de stagiar al conducătorului de camion.

Fiind supus unui control adițional, cetățeanul a prezentat permisul de conducere, care ar fi eliberat de către autoritățile ucrainene.

Cercetarea documentului cu ajutorul tehnicii din dotare a confirmat falsificarea acestuia.

În cele din urmă, bărbatul a declarat că deoarece în decembrie 2019 a fost privat de dreptul de a conduce mijloace de transport, acesta a apelat la o persoană necunoscută din Odesa, care i-a și perfectat un nou permis de conducere contra sumei de 70 de dolari.

Cel de-al doilea caz a fost înregistrat astăzi, în jurul orei 01:45, pe direcția ieșire din țară. În calitate de pasager al unui Audi A8 a fost identificat cetățeanul moldovean de 39 de ani.

Conform analizei de risc, bărbatul a fost supus unui control suplimentar, iar ca rezultat s-a depistat că deține un permis de conducere englez falsificat.

La audieri, cetățeanul a relatat că actul l-a obținut anul trecut prin intermediul unui necunoscut găsit pe un site de anunțuri. Pentru serviciile de perfectare ilegală a permisului ar fi oferit 100 de lire sterline.

În toate incidentele, polițiștii de frontieră au ridicat documentele și urmează să fie supuse expertizei, totodată fiind inițiate cercetări penale pe faptul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 361 al.1 al CP al RM.


Pub