Schimbarea de la Google ar putea da peste cap felul în care găsești informații pe internet

Există numeroase trucuri pentru a face ca un site să apară printre primele în căutările Google. În curând, acest lucru nu va mai putea fi la fel de ușor de realizat.

Foto: www.seoflx.com

Google Chrome pentru Android va eticheta acum „paginile rapide” și le va clasifica automat pentru a apărea primele în căutările pe browser. Browser-ul pentru Android va începe să adauge etichetele în meniurile contextuale ale paginilor pe care le consideră de înaltă calitate.

Compania declară că etichetele se vor baza pe datele transmise de indicatorii săi Core Web Vitals, care urmăresc experiența utilizatorului pe site-uri, măsurând timpul de încărcare a paginilor, viteza de reacție și stabilitatea conținutului în timpul încărcării.

În acest moment, există o singură modalitate de a afla dacă site-ul pe care navighezi este etichetat ca fiind rapid: Prin apăsare lungă pe un link înainte de a vizita o pagină, se poate vedea eticheta „fast page” dacă Google consideră că pagina îndeplinește standardele necesare.

1 / Sursa:playtech.ro

Cum se vor schimba primele căutări din Google

În cele din urmă, o „pagină rapidă” ar putea fi clasificată mai sus și în căutările Google. Într-un comunicat pentru The Verge, Google spune că aceiași indicatori Core Web Vitals vor fi luați în considerare în ceea ce privește clasamentele de căutare, citează Playtech.

În postarea care a anunțat introducerea funcționalității, Google spune că „optimizarea Core Web Vitals poate necesita unele investiții pentru îmbunătățirea calității paginii”, sugerând că publisherii ar putea să acorde atenție acestui lucru dacă doresc să rămână în topurile căutărilor Google.

Compania declară că și-a actualizat instrumentele de dezvoltare cu recomandări pentru modul în care pot fi îndeplinite obiectivele de calitate ale paginilor. Google are, de asemenea, propriul format AMP (accelerated mobile pages), pe care l-a utilizat până acum pentru a face internetul mobil mai rapid, dar metoda pe care urmează să o introducă poate fi o altă modalitate pentru a atinge același obiectiv.

Veniturile obținute din căutările Google sunt o mare sursă financiară pentru compania-mamă a Google, Alphabet. În ciuda unei scăderi a veniturilor anuale, în al doilea trimestru al anului 2020, căutările au adus 21.3 miliarde de dolari din veniturile sale de 38.3 miliarde de dolari.

Etichetele „fast page” vor fi incluse în versiunea beta a Chrome 85, dar dacă entuziaștii doresc să o pună în aplicare înainte de acea dată, Google oferă instrucțiuni despre cum să poate fi activată funcția. Această actualizare face parte din suita de schimbări pe care Google plănuiește să le implementeze pentru a-și îmbunătăți serviciile.


Pub