Doliu în lumea sportului. A murit antrenorul de lupte libere Nicolae Oriol

Antrenorul redutabil de lupte libere, Nicolae Oriol, s-a stins din viață ieri, 21 august.

Foto: mecc.gov.md

„În aceste momente de grea încercare, transmitem condoleanțe familiei și tuturor celor care l-au cunoscut și apreciat pe omul și antrenorul Nicolae Oriol”, scrie Ministrul Educației și Culturii, Igor Șarov.

Nicolae Oriol s-a născut la data de 10 februarie 1947 în s. Crețoaia, raionul Anenii Noi, Nicolae Oriol devine „Maestru în Sport” în anul 1966. Este multiplu Campion Național, medaliat cu argint la Spartachiada Popoarelor din URSS în anul 1971, multiplu premiant al Asociației URSS „Rezervele de Muncă”.

Deținător al titlului „Antrenor Emerit” al Republicii Moldova, în perioada sa de activitate ca antrenor principal de lot a pregătit multipli premianți la Campionatele Mondiale și Europene și participanți la Jocurile Olimpice.

Pentru aportul adus în educarea și pregătirea sportivilor de performanță i-au fost conferite următoarele distincții de stat: Ordinul „Trudovoi Slavî” – 1986; Titlul „Om Emerit” – 1996; Medalia „ Meritul Civic” – 2001; Ordinul „ Gloria Muncii” – 2006; Ordinul Republicii – 2012; Premiul Național în domeniul sportului – 2014.


Pub