Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Piste pentru biciclişti, teren…

FOTO Piste pentru biciclişti, teren de sport și havuzuri muzicale. Parcul ,,Alunelul”, gata în proporţie de 50%

Lucrările de amenajare a Parcului ,,Alunelul” din sectorul Buiucani al capitalei sunt gata în proporţie de 50%. În prezent se lucrează la construcţia scenei amplasată în zona teatrului de vară. Amenajată este şi zona adiacentă.

În aceste zile sunt turnate plăcile de beton în jurul celor două havuzuri din centrul parcului, ce urmează să fie muzicale – multicolore.

La fel sunt amenajate pistele pentru biciclişti şi este construit terenul de sport, iar săptămâna viitoare va fi instalat şi terenul de joacă pentru copii. 70 la sută din lucrările de instalare a reţelelor de iluminat şi irigare sunt deja executate.

Lucrările de amenajare a Parcului ,,Alunelul” sunt preconizate a fi finalizate în luna octombrie, curent.

Lucrările de reconstrucție a parcului „Alunelul” pevăzute în etapa a doua vor fi finanțate de Primăria sectorului 6 a municipiului Bucureşti, care oferă 846 mii euro, pentru realizarea proiectului. Investiția municipiului Chișinău va fi de 102 mii euro și constă în amenajarea terenului multifuncțional de sport. 

Lucrările în cadrul primei etape de reconstrucție a parcului „Alunelul” au fost finalizate în luna octombrie 2019. Acestea au vizat amenajarea aleilor din zona de odihnă și instalarea bordurilor noi. De asemenea, a fost renovată scara de granit de la intrarea principală în parc. În acest sens, din bugetul municipal au fost alocați 4,6 milioane de lei.