09:17:11 29.03.2024
Stiri

GREȘEALA pe care o faci la SPĂLĂTORIE care îți distruge mașina

Actualitate 22.08.2020 17:43 Vizualizări2006 Autor: Ziarul National
GREȘEALA pe care o faci la SPĂLĂTORIE care îți distruge mașina


Să speli mașina pare o operațiune simplă. Cu toate acestea, unele practici incorecte îți pot distruge iremediabil vopseaua caroseriei. Cei mai mulți șoferi comit aceste greșeli atunci când își spală mașina. Iată ce trebuie să faci ca să nu le repeți și tu.

Fie că spălați mașina acasă sau apelați la serviciile unei spălătorii, operațiunea de spălare a mașinii este una extrem de importantă. Mulți șoferi comit greșeli care, în timp, pot duce la degradarea lacului de pe caroserie, uneori iremediabil. Iată care sunt aceste greșeli pe care le comit cei mai mulți șoferi când își spală mașina.

Una dintre cele mai banale greșeli, pentru cei care folosesc o spălătorie cu autoservire, este să apropie prea mult capătul lancea spălătorului sub presiune de suprafața caroseriei. Vopselurile moderne sunt destul de rezistente, dar dacă presiunea jetului este prea mare, sau dacă se insistă prea mult într-un singur loc, vopseaua se poate deteriora. În plus, dacă are deja lovituri sau crăpături, jetul de apă o poate disloca. Distanța optimă a duzei spălătorului este de 30-50 de centimetri. Nu vrei să pățești așa ceva când îți speli mașina, nu?

O altă greșeală uzuală este neglijarea curățării jantelor. Operațiunea standard de la spălătorie nu va reuși să îndepărteze toate urmele de praf de ferodouri și alte mizerii care se depun în timp pe jante. În timp, aceste particule se vor lipi la propriu de jantă, devenind foarte dificil de îndepărtat. Prin urmare, este recomandat ca jantele să fie spălate periodic cu soluții speciale de curățare a jantelor și o perie dedicată acestei operațiuni. Operațiunea nu este deloc complicată.

Nu este chiar intuitiv, dar sun nicio formă mașina nu trebuie spălată cu substanțe destinate curățeniei în locuință. Acestea sunt extrem de agresive pentru caroseria unei mașini, putând distruge nu doar vopseaua, ci și elementele din plastic și cauciuc. Nu în ultimul rând, bureții normali de casă pot zgâria vopseaua caroseriei. Cel mai bine este să folosiți o lavetă din microfibră sau mănuși speciale pentru spălat mașina. Sub nicio formă nu trebuie să curățați jantele cu compuși pentru degresarea aragazului. Vă așteaptă un dezastru – pe lângă stricarea aspectului jantelor, prezoanele vor fi afectate.

Lacul caroseriei trebuie tratat periodic cu ceară. Aceasta nu asigură doar aspectul strălucitor al vopselei, ci ajută și la protejarea lacului de mizeri, insecte și alți compuși agresivi. În ultimăî instanță, ceara lichidă aplicată la spălătorie poate fi o soluție de compromis – nu este cea mai bună, dar este mai bună decât deloc.

Petele dificil de scos, cum sunt cele lăsate de rășina unor arbori sau găinațul păsărilor, trebuie îndepărtate cât mai curând de pe vopsea. În timp, acestea vor ataca și deteriora vopseaua, lăsând urme inestetice, permanente. Expuse la căldura soarelui, acestea se vor impregna la propriu în vopsea. În acest caz, o simplă spălare nu va ajuta. Este nevoie de o operațiune de polish, mult mai complicată și costisitoare.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md