(foto) Top 10 cei mai scumpi fotbaliști moldoveni pe piața internațională conform Transfermarkt

Fotbaliști

Echipa națională de fotbal a Republicii Moldova se află pe locul 175 din 210 în clasamentul mondial FIFA. Conform transfermarkt.com, valoarea pe piața internațională a selecționatei Moldovei se estimează la 9,68 milioane de euro.

Top 10 cei mai scumpi fotbaliști ai echipei naționale de fotbal din Republica Moldova, după aceeași sursă, arată în felul următor.

# Artur Ioniță – 3,5 milioane de euro

Pe primul loc se clasează mijlocașul de 30 de ani Artur Ioniță, care evoluează la clubul Cagliari Calcio din Seria A. Jucătorul este apreciat de Transfermarkt la o valoare de 3,5 milioane de euro.

# Alexei Koșelev – 1,6 milioane de euro

Al doilea în top este portarul de 27 de ani Alexei Koșelev, care evoluează pentru clubul Fortuna Sittard din Olanda, în cadrul căruia este cel mai scump fotbalist, cu o valoare de 1,6 milioane de euro.

# Silva Henrique de Sousa – 1,6 milioane de euro

Silva Henrique De Sousa Luvannor, cunoscut mai simplu ca Henrique Luvannor, este un fotbalist braziliano-moldovean, care în prezent evoluează la clubul Al Shabab Al Arabi Club în Emiratele Arabe Unite.

În 2013, Luvannor a primit cetățenia Republicii Moldova și a debutat la echipa națională de fotbal a Moldovei într-un meci amical pe 18 noiembrie pe teren propriu cu Lituania, în care a jucat un rol important, oferind pasa decisivă pentru golul egalizator de 1–1. Per total, între 2013 și 2014, Henrique Luvannor a jucat pentru naționala Moldovei în patru meciuri, marcând două goluri. În iunie 2014, FIFA a anunțat că el nu mai poate juca pentru Moldova nici în meciuri amicale și nici în oficiale, întrucât el nu a locuit cinci ani în Republica Moldova, o cerință obligatorie pentru stranieri naturalizați. Astfel, Luvannor ar putea să joace din nou pentru Republica Moldova abia în 2016.

# Alexandru Epureanu – 1,5 milioane de euro

Alexandru Epureanu este un fotbalist moldovean care în prezent evoluează la clubul turc Istanbul B.B. pe postul de fundaș. Anterior, a mai evoluat la echipele Zimbru Chișinău, Sheriff Tiraspol, FC Moscova, Dinamo Moscova, Krîlia Sovetov Samara și Anji Mahacikala.

# Cătălin Carp – 1,5 milioane de euro

Cătălin Carp este un mijlocaș defensiv de 26 de ani care evoluează pentru echipa FC Ufa din Rusia, valorând 1,5 milioane de euro.

# Oleg Reabciuk – 900 000 de euro

Oleg Reabciuk este un tânăr de 22 de ani care joacă pentru clubul portughez FC Paços de Ferreira ca fundaș lateral stânga. Suma sa pe piața internațională este de 900 000 de euro.

# Veaceslav Posmac – 800 000 de euro

Veaceslav Posmac în vârstă de 30 de ani este un fundaș ce evoluează pentru echipa Sheriff Tiraspol, iar valoarea sa pe piața internațională este de 800 000 de euro.

#Vitalie Damașcan – 725 000 de euro

Vitalie Damașcan, tânăr atacant de 21 de ani, evoluează pentru echipa de fotbal Fortuna Sittard din Olanda. Este apreciat de transfermarkt cu o sumă de 725 000 de euro.

# Vladimir Ambros – 500 000 de euro

Vladimir Ambros este un fotbalist moldovean care joacă ca atacant pentru Petrocub Hâncești și pentru echipa națională a Moldovei. Acesta a marcat un gol în poarta campionei mondiale în cadrul meciurilor de calificare la Euro 2020.

# Evghenii Oancea – 475 000 de euro

Evghenii Oancea este un jucător moldovean de 24 de ani care evoluează în prezent la echipa din Rusia Football Club SKA-Khabarovsk. Conform transfermarkt, acesta valorează 475 000 de euro.

În listă au fost incluși fotbaliștii care au cetățenie moldovenească și au evoluat în cel puțin un meci pentru echipa de seniori sau de juniori a Moldovei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente