‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleSalamul și plăcintele moldovenești, pe cale de a fi exportate în UE

Salamul și plăcintele moldovenești, pe cale de a fi exportate în UE

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Europenii sunt tot mai interesați de produsele moldovenești. Potrivit Marianei Rufa, directorul executiv al Asociației Business-ului European, aceștia ar vrea ca producătorii moldoveni să poată exporta plăcinte și salam afumat la rece. Mai mult decât atât, și antreprenorii locali sunt pregătiți pentru asta, întrucât s-au adaptat cerinețelor europene și importă toate ingredientele necesare.

„Vorbim despre produse compuse sau de exemplu salamuri, materia primă în cazul acestor produse vine din UE. Inclusiv când vorbim despre plăcinte când brânza se face din lapte cu grăsimi importate din UE. Cererea pentru astfel de produse este foarte mare, inclusiv în România. Și în contextul comerțului transfrontalier au fost solicitări și din păcate nu au fost onorate” a precizat Mariana Rufa, directorul executiv al Asociației Business-ului European.

Întrebat când ar putea fi exportate aceste produse și în ce condiții, directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimemtelor, Vladislav Cotici a explicat că potrivit DG Sante, în primul rând vor fi acceptate produsele stabile la raft.

„Produsele respective nu sunt stabile la raft. Pentru că plăcintele fac parte din categoria semipreparatelor, ca ulterior să poată fi coapte. Dacă ne referim la salam, atunci carnea și produsele din care sunt făcute salamurile trebuie să fie din UE. Dacă ni se va aproba acest lucru, cred că va fi posibil de exportat. El se încadrează în categoria produselor compuse. Solicitarea către partea UE a fost transmisă și așteptăm răspunsul” a informat directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimemtelor, Vladislav Cotici.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei discuții online pe tema angajamentelor Republicii Moldova pe domeniul siguranței alimentare în cadrul DCFTA, progresul și restanțele în implementarea acestora. Evenimentul a fost organizat în cadrul Academiei de Jurnalism Economic, un proiect al Asociației Businessului European (EBA Moldova), ce are ca obiectiv să încurajeze jurnalismul economic de calitate, prin oferirea de instruiri și acces la surse de informații obiective exclusive.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›