Breaking News

image
Sursa foto: Twitter

Revoltă în Israel, unde o tânără de 16 ani ar fi fost violată de 30 de bărbați, într-un hotel de pe litoral

Cazul șocant al unei adolescente din Israel, care ar fi fost violată de peste 30 de bărbați, a scos mii de oameni în stradă la Tel Aviv. Presupusa faptă a fost condamnată de întreaga clasă politică.

Fata de 16 ani spune că a fost violată de un grup de bărbați în timp ce era în vacanță pe litoralul israelian, la Eilat. Până acum au fost arestați doi suspecți în vârstă de aproximativ 20 de ani, potrivit BBC NEWS, citat de digi24.ro.

Din declarațiile unuia dintre aceștia reiese că aproximativ 30 de tineri au stat la coadă la ușa camerei de hotel pentru a abuza minora care era în stare de ebrietate.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a declarat șocat și a spus că făptașii au comis o crimă nu doar împotriva adolescentei, ci împotriva umanității. „Este șocant, nu există niciun alt cuvânt. Aceasta nu este doar o crimă împotriva fetei, este o crimă împotriva umanității însăși, care trebuie pedepsită exemplar”, a spus premierul israelian.

Tânăra a depus o plângere la poliție vinerea trecută. Potrivit presei israeliene, s-a dus la Eilat, la începutul acestei luni, împreună cu o prietenă și acolo s-au întâlnit cu mai mulți cunoscuți ai acesteia. Au ieșit împreună și au consumat alcool, după care s-au întors la hotel unde tinerii au violat-o pe rând. Autoritățile spun că prietena ei a încercat să-i oprească, însă nu a reușit.

Potrivit presei locale, cei doi suspecți reținuți până acum au în jur de 20 de ani și sunt israelieni. Unul din ei a fost identificat în baza mesajelor pe tema violului pe care le-a schimbat cu victima. Suspectul, însă, neagă acuzațiile și spune că o altă persoană i-ar fi folosit telefonul.

Ministrul Apărării, Benny Gantz, a condamnat și el presupusul atac. „Ancheta poliției este încă în curs, dar este important să transmit un mesaj celor care au participat sau au fost martori la acest caz. Singurul lucru pe care l-ați dovedit este depravarea și imoralitatea de care sunteți capabili”, a scris acesta într-un mesaj pe Twitter. În același mesaj și-a exprimat sprijinul pentru victimă.

Anul trecut, o britanică de 19 ani a susținut că a fost violată de 12 bărbați israelieni la un hotel din Cipru. Ulterior, a fost găsită vinovată că a mințit și a primit o pedeapsă cu suspendare.

Cazul a fost, însă, denunțat de grupurile care militează pentru drepturile femeilor. Avocata tinerei a spus că va face apel împotriva condamnării.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: