(video) Substanța cu care a fost otrăvit Navalnîi, identificată: „Este letală. Personalul medical poartă costume speciale”

Soția lui Aleksei Navalnîi, Iulia, a declarat că poliția a găsit substanța cu care a fost otrăvit opozantul joi dimineața, informează canalul de Telegram al reprezentanței Fundației Anticorupție, fondate de Navalnîi din Omsk.

Foto: Mladen Antonov/AFP/Getty Images

„Aceasta (substanța) este periculoasă pentru viețile celor din jur. Toți cei din anturajul său au nevoie de costume speciale. Din această cauză ei refuză să ni-l dea pe Aleksei”, a spus Iulia Navalnaia, care menționează că medicii ar trage de timp pentru ca din corpul pacientului să dispară orice urmă de substanță și că nu mai are încredere în doctori și nici în spitalul de urgență din Omsk.

Mesajul Iuliei Navalnaia / Sursa:Telegram

Directorului Fondului Anticorupție din Rusia, Ivan Jdanov a povestit că în timp ce se afla în biroul doctorului șef al spitalului de urgență din Omsk, unde este internat Navalnîi, a intrat o reprezentantă a Poliției de Transporturi și i-a arătat o imagine de pe telefon spunând „aceasta este substanța care a fost găsită”.

„Ce fel de substanță și ce este, ei nu a spus, dar a spus că această substanță poate ucide și este o amenințare nu doar pentru viața lui Aleksei, dar și pentru a celor din jur”, a spus Jdanov.

Reprezentanta poliției a explicat că acest detaliu este parte a „secretului anchetei”, a declarat Ivan Jdanov, directorul Fundației Anticorupție.

De menționat că medicul șef al spitalului de urgență nr. 1 din Omsk, unde se află Aleksei Navalnîi, a refuzat să elibereze permisiunea de a transporta politicianul într-o clinică din Germania a anunțat pe Twitter secretara de presă a FBK, Kira Iarmiș.

Amintim că un avion medical a plecat în această dimineață din Germania spre Rusia pentru a-l transporta pe Navalnîi la o clinică din Berlin, unde opozantul rus se află într-un spital la reanimare.

Aleksei Navalnîi este în comă, în stare gravă la spitalul de urgență din Omsk, unde a fost internat joi, 20 august 2020, cu suspiciunea de otrăvire. Acesta este conectat la aparatul de ventilare mecanică a plămânilor.

Medicii în continuare refuză să pronunțe un diagnostic.


Pub