(video) Igor Dodon, despre o eventuală aderare a deputaților Andronachi și Nichiforciuc la PSRM: „Categoric nu”

Deputații Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc, excluși recent din Paridul Democrat, nu vor fi acceptați în PSRM, a spus astăzi președintele Igor Dodon în cadrul eminsiunii „Președintele Răspunde”. Șeful statului, care este și fondatorul fracțiunii socialiștilor, susține partidul poate crește numeric „numai pe cale naturală”.

Foto: ZDG/UNIMEDIA

„Categoric nu”, acesta a fost răspunsul președintelui Igor Dodon, la întrebarea despre aderarea la PSRM a deputaților Vladimir Andronachi și Eugen Nichiforciuc, excluși recent din Partidul Democrat.

„Fracțiunea socialiștilor se poate majora ca număr numai pe cale naturală, doar prin alegeri repetate anticipate în unele circumscripții. Așa cum noi am venit cu 35 de deputați, au fost două circumscripții în regiunea transnistreană și în Hîncești, încă doi deputați. Noi nu vom accepta deputați din alte fracțiuni să treacă la PSRM. Chiar dacă sunt doritori. De ce au plecat, asta e treaba internă a PDM. Am văzut declarația acestor deputați. Care au declarat că susțin în continuare Guvernul Chicu și majoritatea parlamentară. Asta înseamnă că la această etapă încă avem susținerea a 51 de deputați”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a subliniat faptul că nu vrea ca PSRM să procedeze așa „cum a procedat Plahotniuc, care a venit cu 17 deputați sau 19, și pe urmă a avut peste 40”.

„Cei care își părăsesc fracțiunea sau sunt dați afară, să rămână independenți sau să se ducă în altă parte, dar la socialiști, categoric nu”, a punctat președintele țării.

Amintim că deputații Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc au fost excluși săptămâna trecută din Partidul Democrat. Decizia a fost adoptată de Biroul executiv al fracțiunii care s-a convocat la o ședință la scurt timp după ce Nichiforciuc a anunțat că părăsește partidul.

„Așadar, cei doi demult nu mai sunt parte a echipei PDM: Nu poți pleca de acolo de unde nu ești”, au spus reprezentanții PD, într-un comunicat.


Pub