Au băut pentru curaj și au pornit să treacă clandestin granița spre Ucraina. Polițiștii de frontieră le-au dat peste cap planul născocit într-un bar

S-au cunoscut într-un bar, au consumat alcool, ca să prindă la curaj și au pus la cale ieșirea din țară prin ocolirea punctul de trecere a frontierei, asta după ce li s-a refuzat intrarea în Ucraina. Este vorba despre doi moldoveni, originari din Călărași și Vadul lui Vodă, reținuți de polițiștii de frontieră din Tudora la doar 10 metri de linia frontierei de stat, în cadrul unei ambuscade.

Potrivit polițiștilor de frontieră, în jurul orei 02:00, pe direcția localităților Tudora – Starokazacie operatorul sistemului fix de supraveghere al frontierei de stat a observat siluetele a două persoane care se deplasau grăbit, dar haotic, spre ieșirea din țară. Operativ, în regiune a intervenit patrule ale Sectorului Poliției de Frontieră Tudora-1.

La fața locului, bărbații s-au ascuns în tufăriș, însă, la scurt timp, după o ambuscadă în regiune au fost reținuți doi cetățeni moldoveni cu vârste de 39 și respectiv 40 de ani, legitimați ca locuitori ai or. Călărași și or. Vadul lui Vodă.

În cadrul audierilor, aceștia au relatat că se deplasau în Ucraina și respectiv în Rusia, deoarece nu întruneau condițiile de intrare și tranzitare a teritoriul Ucrainei, în punctul de trecere a frontierei Starokazacie au fost returnați în Republica Moldova. Nu s-au conformat și au decis să încerce clandestin să treacă granița moldo-ucraineană.

Persoanele au fost reținute pentru 72 de ore până la elucidarea circumstanțelor, în conformitate cu art.27, art.362 alin. (1) al CP al RM acestea riscă amendă în mărime de pînă la 750 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de pînă la 2 ani.


Pub