„Vindeau la un preț bun” BMW X5 și Mercedes aduse din Lituania, direct din penitenciar. O grupare din Cimișlia, destructurată de oamenii legii

După o lună de monitorizare, oamenii legii au reușit să destructureze o grupare infracțională specializată în escrocherii pe teritoriul municipiului Chișinău. Este vorba despre 5 bărbați, locuitori ai raionului Cimișlia, cu vârste cuprinse între 25 și 30 de ani, trei dintre care își ispășesc pedeapsa în închisoare, de unde coordonau activitatea infracțională. Probele acumulate de polițiști demonstrează vinovăția celor 5 în cel puțin 5 cazuri de escrocherie. Prejudiciul cauzat victimelor se ridică la aproximativ 125 000 lei.

Foto: politiacapitalei.md

Suspecții din penitenciar plasau anunțuri pe rețelele de socializare anunțuri, precum că aduc automobile din Lituania la un preț foarte avantajos. Bărbații discutau cu părțile vătămate prin intermediul aplicației WhatsApp, comunicând că îi poate ajuta să își procure un automobil de lux cum ar fi ,,BMW X5”, ,,Mercedes”, la un preț bun.

Unul din membri avea rolul de a se întâlni cu potențialii cumpărători. Aceștia mergeau la un notar unde încheiau un contract de împrumut sub formă de avans după care însușeau mijloacele bănești și nu iși mai îndeplineau obligațiunile.

Cu suportul angajaților Agenției Naționale a Penitenciarelor, au fost efectuate percheziții în celulele unde se dețin indivizii, urmare la care au fost depistate două telefoane mobile, cărți de jucat și alte bunuri interzise. Aceștia sunt cercetați penal pentru escrocherie în proporții deosebit de mari, care conform legislației în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 8 la 15 ani.

Actualmente polițiștii întreprind acțiuni speciale de investigație și urmărire penală, în vederea stabilirii și a altor persoane complice.


Pub