(video) Medicii ruși anunță că nu s-a găsit „nicio otravă” în organismul lui Aleksei Navalnîi. Ce spun apropiații opozantului

„Nicio otravă” nu a fost descoperită în organismul lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse internat la reanimare într-un oraş din Siberia, a anunţat vineri șeful-adjunct al instituţiei medicale, care a precizat că starea pacientului este încă „instabilă” și nu permite transferarea lui în Germania.

Foto: Francois Badias / AP

„Până la această oră, din problele care au fost prelevate nu fost identificată nicio urmă de otrăvire. În sânge şi urină, nu sunt urme ale unei asemenea prezenţe”, a spus Anatoli Kalinincenko, director-adjunct al Spitalului de Urgenţă nr.1 din Omsk, unde a fost internat opozantul rus. „Nu credem că este vorba de o otrăvire”, a continuat acesta, adăugând că nu poate face public diagnosticul lui Navalnîi din motive legale, dar că el a fost adus la cunoştinţa familiei sale.

Potrivit lui Anatoli Kalinincenko, starea lui Navalnîi este „instabilă”, ceea ce nu permite transferul lui într-un spital din străinătate, în pofida faptului că un avion medical a sosit deja la Omsk, închiriat de un ONG pentru a-l duce pe opozantul rus în Germania.

Totodată, purtătoarea de cuvânt a opozantului rus, Kira Iarmîș, susține că informația prezentată de Kalinicenko este foarte diferită de ceea ce a declarat anterior, referindu-se la declarațiile unei reprezentante a poliției transporturilor din Rusia, care a fost la spital.

Mai mult decât atât, Kira Iarmîș spune că soția și fratele mai mic al lui Aleksei Navalnîi, Oleg, nu le-a fost comunicat diagnosticul, așa cum susțin doctorii spitalului de urgență din Omsk.

Astăzi, la mai bine de 24 de ore de la internarea lui Aleksei Navalnîi, nu se cunoaște diagnosticul stabilit de medici, pe care familia opozantului îi acuză de tărăgănare și de faptul că ar ascunde adevărul despre starea acestuia și modul în care s-a îmbolnăvit.

Directorului Fondului Anticorupție din Rusia, Ivan Jdanov, a povestit în această dimineață că în timp ce se afla în biroul doctorului șef al spitalului de urgență din Omsk, unde este internat Navalnîi, a intrat o reprezentantă a Poliției de Transporturi și i-a arătat o imagine de pe telefon spunând „aceasta este substanța care a fost găsită”.„Ce fel de substanță este, ei nu a spus, dar a spus că această substanță poate ucide și este o amenințare nu doar pentru viața lui Aleksei, dar și pentru a celor din jur”, a relatat Jdanov.

De menționat că medicul șef al spitalului de urgență nr. 1 din Omsk, unde se află Aleksei Navalnîi, a refuzat să elibereze permisiunea de a transporta politicianul într-o clinică din Germania a anunțat pe Twitter secretara de presă a FBK, Kira Iarmiș.

Amintim că un avion medical a plecat în această dimineață din Germania spre Rusia pentru a-l transporta pe Navalnîi la o clinică din Berlin, unde opozantul rus se află într-un spital la reanimare.

Aleksei Navalnîi, unul dintre cei mai vehemenți critici ai Kremlinului, este în comă, în stare gravă la spitalul de urgență din Omsk, unde a fost internat în dimineața zilei de joi, 20 august 2020, cu suspiciunea de otrăvire. Acesta este conectat la aparatul de ventilare mecanică a plămânilor.


Pub