Zilele diasporei 2020, ediție online

Anual, la sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, Guvernul Republicii Moldova organizează Zilele Diasporei pentru cetățenii țării noastre stabiliți peste hotare.

Foto: BRD

Ediția din acest an, Zilele Diasporei 2020, are loc în condițiile pandemiei COVID-19 și se va desfășura în format on-line. Agenda evenimentului a fost alcătuită în baza consultării cu diaspora și include diverse subiecte de actualitate.

Astfel, în cadrul sesiunii ”Ziua ușilor deschise la Guvern” membrii diasporei vor avea posibilitatea să discute cu conducători și reprezentanți ai unor instituții din Republica Moldova și organizații internaționale, cum ar fi Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Economiei și Infrastructurii, Ministerul Afacerilor Interne, Comisia Electorală Centrală, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Serviciul Vamal, Biroul Migrațiune și Azil, PNUD Moldova, OIM Moldova ș.a.

Atelierul ”Diaspora inspiră” va scoate în relief experiența și discursurile motivaționale ale membrilor diasporei implicați în proiecte de dezvoltare locală a Republicii Moldova, filantropice ș.a. Pe parcursul desfășurării evenimentului vor fi difuzate filmulețe realizate de membrii diasporei din diferite țări, precum și vor fi interpretate piese muzicale de pe diferite meridiane.

Deschiderea oficială a Zilelor Diasporei va avea loc pe data de 22 august curent, cu începere de la ora 10:00.

La festivitate va participa dl Ion Chicu, Prim-ministrul Republicii Moldova, care va rosti un cuvânt de salut, după care va dialoga în direct cu membrii diasporei.

Agenda pentru zilele de 22 și 23 august:

Agenda / Sursa:BRD
Agenda / Sursa:BRD

.

Evenimentul poate fi urmărit pe Platforma Zoom, pagina de Facebook a BRD și privesc.eu


Pub