(video) Nichiforciuc: Înainte de a fi ales președinte al PD-ului, Filip le-ar fi spus că numirea sa a fost „binecuvântată” de Plahotniuc

Înainte ca să devină președinte al Partidului Democrat, Pavel Filip le-ar fi spus colegilor să că a primit într-o oarecare măsură „binecuvântarea” de la Vlad Plahotniuc și că el trebuie să fie singurul candidat. Despre aceasta a anunțat deputatul independent Eugeniu Nichiforciuc în cadrul emisiunii „UNInterviu” de la UNIMEDIA.

„Când se discuta subiectul cine va fi Președinte al Partidului Democrat, au fost mai multe aspecte. Neînțelegerile noastre au pornit chiar din prima zi, atunci când dumnealui a zis că a coordonat cu domnul Plahotniuc că el trebuie să fie președinte de partid, iar mai mult ca atât el trebuie să fie unicul candidat și trebuie să fie votat unanim de toți. Poziția mea la acel moment era că azi PD, la acea etapă, nu are un lider puternic, care să fie la un nivel cu domnul Lupu sau domnul Plahotniuc. De aceea am propus ca PD să aibă 3 copreședinți: Candu, Diacov și Filip.

Și pentru mine eu îmi fac concluzii că a fost o propunere adecvată și obiectivă. Iar dacă până astăzi ne-am fi ținut în formatul a 3 copreședinți, atunci eu vă asigur că PD se menținea și ca fracțiune, și ca influență politică în teritorii și poate rezultatele alegerilor locale, ar fi fost cu totul altele”, a declarat Nichiforciuc.

Contactat pentru o reacție, Pavel Filip avea telefonul deconectat, iar comunicatoarea acestuia nu a răspuns la telefon.

Amintim că Pavel Filip a fost ales în calitate de președinte PD-ului. Decizia a fost susținută în unanimitate de toți cei prezenți în sală.


Pub