Școlile și grădinițele vor fi redeschise din 1 septembrie. Ce se va întâmpla cu careurile solemne de Ziua Cunoștințelor

Procesul educațional va fi reluat din 1 septembrie. Decizia de a redeschide o instituție va fi luată de fondatori, însă aceasta va trebuie să se conformeze unor reguli stricte. Declarația a fost făcută de premierul Ion Chicu, în cadrul briefingului de presă.

Foto: UNIMEDIA

„Din 1 septembrie învățământul preșcolar și general să fie reluat în baza instrucțiunilor care le-am prezentat publicului de mult, astăzi au fost revăzute și actualizate în baza unor reguli stricte, la care trebuie să se conformeze toate instituțiile școlare va fi reluat procesul de studii. Decizia de a redeschide o școală sau alta aparține fondatorilor, doar după ce școala, grădinița va întruni toate regulile din instrucțiune doar după aceasta vor obține permisiunea de a se redeschide”, a declarat premierul Ion Chicu.

Totodată, Chicu a precizat că ceremoniile de redeschidere a anului școlar sunt interzise. Astfel, în acest an, copiii nu vor avea tradiționalul careu la 1 septebrie.

„Decizia de a redeschide o instituție de învățământ va fi luată de fondatori, însă aceasta va trebuie să se conformeze unor reguli stricte. Experiența altor state, nu dau nume, unde a început anul școlar acum 2 săptămâni, arată că unele deja s-au închis din cauza numărului de cazuri de Covid-19, de aceea trebuie să avem reguli stricte”, susține Chicu.


Pub