Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Medicii spitalului din Omsk au…

Medicii spitalului din Omsk au permis transportarea lui Alexei Navalny în Germania

Alexei Navalny poate fi transportat într-un spital din Berlin. Despre aceasta a anunțat medicul șef adjunct al spitalului din Omsk, Anatoly Kalinichenko, scrie Zona Media.

Anatoly Kalinichenko, medicul șef adjunct al spitalului de urgență din Omsk, a anunțat că medicii au fost de acord să-l transporte pe politicianul Alexei Navalny în Germania.

„Navalny poate fi transportat astăzi în Germania. Starea pacientului este stabilă și având o solicitare de la rude pentru a permite transportul undeva, la acel moment am luat o decizie că nu ne opunem transferului său la un alt spital”, a spus Kalinichenko.


„Negocierile cu privire la transportul lui Alexey au avut rezultat. Există șansele ca acum Navalny să poată fi transportat ”, a scris secretara de presă al politicianului, Kira Yarmysh.

De dimineață, un avion special a aterizat la Omsk și este gata pentru transportarea politicianului în Germania la tratament. 

În dimineața zilei de joi, 20 august, Alexei Navalny a fost internat de urgență în spitalul din Omsk. Asta după ce i s-a făcut rău în avionul cu care zbura din Tomsk spre Moscova. Purtătoarea sa de cuvânt, Kira Yarmysh, care se afla cu el, spune că cel mai probabil, politicianul a fost otrăvit la îmbarcare când a băut un ceai într-un restaurant al aeroportului din Omsk.