05:25:25 25.04.2024
Stiri

COVID-19 // OMS a donat R. Moldova AUTOCLAVE pentru decontaminarea deșeurilor infecțioase

Actualitate 21.08.2020 14:14 Vizualizări1305 Autor: Ziarul National
COVID-19 // OMS a donat R. Moldova AUTOCLAVE pentru decontaminarea deșeurilor infecțioase MSMPS


Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și USAID au donat astăzi Agenției Naționale pentru Sănătate Publică din R. Moldova 13 autoclave pentru asigurarea regulilor de biosecuritate în contextul gestionării deșeurilor infecțioase.

Autoclavul este un dispozitiv de decontaminare sau sterilizare utilizat în activitatea de laborator - cu ajutorul aburilor de înaltă presiune și al condițiilor specifice de temperatură, un autoclav sterilizează medii nutritive pentru cultivarea microorganismelor, ustensile și diverse consumabile, recipiente de laborator și decontaminează deșeurile contaminate sau potențial contaminate.

Valoarea celor 13 autoclave este de aproape 117 mii de dolari, iar acestea vor fi utilizate inclusiv la decontaminarea deșeurilor infecțioase rezultate din diagnosticul infecției COVID-19.

CITIȚI și OMS și USAID au donat laboratoarelor din R. Moldova frigidere și distilatoare de apă pentru a lupta mai eficient cu pandemia de COVID-19

Astfel, prin dotarea cu autoclave va crește posibilitate decontaminării deșeurilor infecțioase, inclusiv potențial contaminate, în condiții de laborator, în scopul asigurării cerințelor de securitate biologică în conformitate cu recomandările naționale și internaționale în vigoare.



„Decontaminarea și sterilizarea echipamentelor și a instrumentelor de laborator este foarte importantă pentru funcționarea optimă a acestora. Autoclavele utilizate cu eficiență maximă, livrate grație contribuției USAID, va garanta menținerea condițiilor de siguranță pentru lucrătorii din laboratoare, cerințelor de biosecuritate și performanțe înalte în cadrul laboratoarelor din țară”, a afirmat Igor Pokanevych, reprezentantul OMS în Republica Moldova.

Potrivit șefului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, echiparea laboratoarelor cu autoclave va contribui esențial la sporirea securității și eficienței activității tuturor laboratoarelor din cadrul ANSP.

Asistența umanitară în domeniul sănătății este oferită de către OMS Republicii Moldova pentru a o ajuta în lupta cu pandemia COVID-19.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md