12:56:06 25.04.2024
Stiri

VIDEO // Noi DEZVĂLUIRI despre întrevederile fostului lider al PD și Pavel Filip. Primul i-ar fi dat 12 000 000 de lei lui Filip și l-a UNS lider al PD: „Filip a DISTRUS partidul. Dacă pleca el, atunci fracțiunea PD avea 29 de deputați”

Actualitate 21.08.2020 15:12 Vizualizări5362 Autor: Ziarul National
VIDEO // Noi DEZVĂLUIRI despre întrevederile fostului lider al PD și Pavel Filip. Primul i-ar fi dat 12 000 000 de lei lui Filip și l-a UNS lider al PD: „Filip a DISTRUS partidul. Dacă pleca el, atunci fracțiunea PD avea 29 de deputați”


Fostul premier Pavel Filip ar fi unicul responsabil pentru distrugerea fracțiunii și a Partidului Democrat (PD), iar dacă acesta va părăsi funcția de președinte al formațiunii, atunci partidul se va salva. Mai mult, Pavel Filip și-ar fi negociat șefia în fruntea formațiunii cu Vlad Plahotniuc, în cadrul vizitelor sale în SUA. Filip ar mai fi cerut de la Plahotniuc și garanții financiare, pe care le-ar fi primit în două tranșe a câte 6 000 000 de lei, declară fostul deputat democrat, Eugeniu Nichiforciuc.

„Cea mai mare problemă a PD este Pavel Filip. El a distrus partidul. De la 20% formațiunea a ajuns la 2%. El nici nu știe câți primari mai are acum PD. Dacă pleca Filip din partid, atunci fracțiunea PD avea să numere acum 29 de deputați”, a spus Nichiforciuc, în cadrul unui interviu pentru „Unimedia”.

Nichiforciuc spune că Pavel Filip a negociat cu Plahotniuc preluarea șefiei PD, după ce ultimul a părăsit R. Moldova pe 14 iunie 2019: „El îi spunea domnului Plahotniuc că el trebuie să fie președintele PD. Mai mult ca atât, el spunea că trebuie să fie unicul candidat la congres. Părerea mea era că nu va face față, deoarece în partid nu sunt lideri de talia lui Marian Lupu sau Vlad Plahotniuc. Eu am propus ca PD să aibă trei copreședinți: Dumitru Diacov, Andrian Candu și Pavel Filip. A fost o propunere adecvată. Dacă se întâmpla așa, atunci PD avea să aibă o fracțiune mare și influență politică”.

Sursa citată a mai adăugat că Filip ar fi cerșit și primit bani de la Plahotniuc, în cadrul vizitelor sale în SUA. „Filip a fost de două ori în SUA. Știu mai multe detalii despre vizitele dumnealui în SUA. Știu ce solicita el. Din diferite surse demne de încredere am aflat că nu și-a negociat doar funcția de președinte, dar și finanțarea PD. Suma negocierilor a constituit 12 milioane de lei pentru finanțarea alegerilor locale. Pentru locale a primit de la domnul Plaotniuc 12 milioane de lei cash. Am înțeles că el i-a prezentat domnului Plahotniuc raportul pentru 6 000 000 de lei. Dacă a fost făcut acest raport, despre care nu cred că a fost trimis la Miami cu hulubul, atunci trebuie să-l prezinte tuturor membrilor. Deci, nimeni nu pleacă din PD, dar pleacă de la Pavel Filip, care și-a pus rudele în funcții. Poate domnul Sergiu Răilean, nașul copiilor liderului PD, este băiat bun la un pahar cu vin cu domnul Filip. Cei care au plecat au spus că vor reveni în PD, doar dacă Filip părăsește funcția de președinte”, a conchis Nichiforciuc, care recent a fost exclus din fracțiunea PD la cererea lui Pavel Filip.

Președintele democraților nu a comentat deocamdată aceste acuzații.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md