02:38:58 25.04.2024
Stiri

VIDEO // A tăiat cu FLEXUL o roată de BMW care suna ciudat în timp ce rula. Omul a rămas UIMIT când a văzut ce se afla în interior ...

Actualitate 21.08.2020 16:30 Vizualizări3660 Autor: Ziarul National


VIDEO // A tăiat cu FLEXUL o roată de BMW care suna ciudat în timp ce rula. Omul a rămas UIMIT când a văzut ce se afla în interior ...

Anvelopele run-flat sunt potrivite pentru cazuri de urgenţă. Mulţumită unor pereţi laterali mai groși ele permit rularea continuă după o eventuală pană.

Anvelopele run-flat pot susţine greutatea şi sarcina vehiculului, datorită flancurilor ranforsate. Acestea sunt construite dintr-un material special, mai robust, pentru a suporta greutatea maşinii.

Cauciucurile runflat sunt montate puțin diferit față de cele clasice pentru a nu permite desprinderea. Deoarece anvelopele run-flat mascheaza foarte bine pierderea de aer care însoțește o pană de cauciuc, acestea necesita un sistem de monitorizare a presiunii din anvelope care sa alerteze şoferul.

Tehnologia anvelopelor run-flat permite conducătorului auto să ajungă la un service în caz de pană. În plus, dacă utilizează acest tip de anvelope, nu este nevoie roată de rezervă.

Cum arată o anvelopă run-flat la interior?

După cum se poate vedea în clip, flancurile acesteia au mai multe straturi. În cazul unei pene, întreaga sarcină cade pe aceste flancuri.

După o eventuală pană aceste anvelope permit parcurgerea până la 80 km la viteze care nu trebuie să depășească 80 km/h. Aceste anvelope sunt mai grele decât cele standard și nu sunt reparabile, potrivit promotor.ro.

Singurele „dezavantaje” ar fi preţul de achiziţie mai mare și că nu toate service-urile sunt dotate cu echipamente care să poată monta anvelope run-flat.

Despre tehnologia anvelopelor run-flat

Partea de cercetare pentru aceste anvelope, gândite pentru a proteja împotriva exploziilor, a început în anii 1930. Compania Michelin a devenit pionier în acest domeniu, urmând ca în anul 1934 compania să prezinte prima anvelopă autoportantă, cu o garnitură de spumă specială în interior, care prelua sarcina în cazul perforării. Ideea a fost preluată apoi și de alte companii precum Chrysler, Goodyear sau Dunlop.

Marcajele sistemelor runflat

Michelin: PAX, ZP (zero presure)

Continental: SSR, CS (Conti Seal)

Goodyear: EMT, ROF (Run On Flat)

Dunlop: SST, DSST, ROF (Run On Flat)

Pirelli: Runflat, r-f, Eufori@

Bridgestone. RFT (Run Flat Technology)


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md