07:24:41 18.04.2024
Stiri

Medicii ruși anunță că nu s-a găsit „nicio otravă” în organismul lui Aleksei Navalnîi

Actualitate 21.08.2020 17:57 Vizualizări1202 Autor: Ziarul National
Medicii ruși anunță că nu s-a găsit „nicio otravă” în organismul lui Aleksei Navalnîi


„Nicio otravă” nu a fost descoperită în organismul lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse internat la reanimare într-un oraş din Siberia, a anunţat vineri unul dintre medicii-şefi ai instituţiei, care a precizat că starea pacientului este încă „instabilă” și nu permite transferarea lui în Germania, informează AFP, preluată de Agerpres.

„Până la această oră nicio otravă nu a fost identificată în sânge şi urină, nu sunt urme ale unei asemenea prezenţe”, a spus Anatoli Kalinincenko, director-adjunct al Spitalului de Urgenţă nr.1 din Omsk, unde a fost internat opozantul rus. „Nu credem că este vorba de o otrăvire”, a continuat acesta, adăugând că nu poate face public diagnosticul lui Navalnîi din motive legale, dar că el a fost adus la cunoştinţa familiei sale.

Potrivit lui Anatoli Kalinincenko, starea lui Navalnîi este „instabilă”, ceea ce nu permite transferul lui într-un spital din străinătate, în pofida faptului că un avion medical a sosit deja la Omsk, închiriat de un ONG pentru a-l duce pe opozantul rus în Germania.

Aleksei Navalnîi, unul dintre criticii cei mai vehemenţi ai Kremlinului, se deplasa de la Tomsk la Moscova cu avionul când i s-a făcut rău. Avionul a trebuit să aterizeze de urgenţă la Omsk. Opozantul, aflat în comă, a fost internat aici la spital, în reanimare şi conectat la un ventilator pulmonar. Susţinătorii săi s-au declarat convinşi că el a fost victima unei „otrăviri intenţionate”, ceva ce a fost „amestecat în ceaiul” pe care Aleksei Navalnîi l-a băut la o cafenea din aeroport, cu puţin timp înainte de a se îmbarca în avion.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md