Plecare urmată de acuzații. Nichiforciuc: „Filip a luat de la Plahotniuc 12 milioane de lei pentru finanțarea alegerilor locale”

by D M
Distribuiti mai departe...

Fostul deputat democrat Eugen Nichiforciuc, care recent a fost exclus din partid, a venit cu acuzații în adresa președintelui PDM Pavel Filip. Acesta susține că atunci când fostul premier s-ar fi întâlnit cu ex-președintele PDM Vlad Plahotniuc în SUA, ultimul i-ar fi dat 12 milioane de lei pentru finanțarea alegerile locale, care au avut loc la data de 20 octombrie 2019. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „UNInterviu” de la Unimedia.

„Din surse demne de încredere am aflat că Pavel Filip a fost de două ori în SUA. Noi cunoaștem mai multe detalii despre vizitele lui în SUA și ce a solicitat el acolo. Din diferite surse am aflat că în acea perioadă, Pavel Filip a primit 12 milioane de lei cash de la Vladimir Plahotniuc. Șase milioane el le-a primit la încep în Maiami, apoi a mai solocitat alte șase milioane. Atunci el a spus că are datorii”, a menționat Nichiforciuc. 

Deputatul a mai spus că neînțelegerile dintre el și Pavel Filip au început odată cu alegerea ex-premierului în funcția partidului. 

„Neînțelegerile au început atunci când Pavel Filip a coordonat cu Plahotniuc și a spus că el trebuie să conducă partidul. Atunci eu am spus că azi PDM nu are un lider puternic care ar face față și am propus ca în PDM sa fie trei co-președinți, Diacov, Candu și Filip”, a mai menționat Nichiforciuc.

Jurnaliștii AGORA l-au contactat pe liderul PDM, Pavel Filip pentru o reacție la acuzațiile aduse, însă telefonul acestuia este deconectat. Vom reveni cu o reacție.

Amintim că, în luna martie Filip, a recunoscut că s-a întâlnit cu ex-președintele PDM, Vlad Plahotniuc, în Statele Unite ale Americii. Întâlnirea ar fi avut loc în luna iulie 2019, la inițiativa ambelor părți.

Precizăm și faptul că pe 14 august curent, deputatul Vladimir Andronachi a anunțat că părăsește fracțiunea PDM, argumentând că este nemulțumit de conducerea acesteia. A spus că nu părăsește partidul și că va rămâne deputat neafiliat. La scurt timp, Partidul Democrat a anunțat însă excluderea atât a lui Vladimir Andronachi, cât și a deputatului Eugeniu Nichiforciuc din rândurile formațiunii politice. „Cei doi demult nu mai sunt parte a echipei PDM: Nu poţi pleca de acolo de unde nu eşti”, a explicat partidul.

Pe 21 august, președintele Igor Dodon a declarat că niciunul dintre cei doi foști democrați nu va fi acceptat în fracțiunea parlamentară a PSRM.

sursa: Agora


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...