fbpx

Lukașenko susține că va rezolva problemele din Belarus în câteva zile și acuză SUA: „Occidentul a decis să ne folosească împotriva Rusiei”

Lukașenko susține că în spatele protestelor din Belarus ar sta SUA. El a anunțat că va soluționa problemele existente în țară câteva zile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit noii versiuni a liderului de la Minsk, puterile occidentale și-ar dori să creeze un coridor de la Marea Baltică la Marea Neagră, pentru a izola Rusia. Din acesta ar urma să facă parte Lituania, Letonia, Estonia, Ucraina și Belarus. Declarațiile au fost făcute în timpul întâlnirii cu muncitorii unui combinat, informează presa din Belarus.

Precizăm că, potrivit portalului tut.by, anterior, Lukașenko declara că în destabilizarea situației în Belarus ar fi implicate și Polonia, Cehia, Rusia, Uniunea Europeană, Lituania, Letonia, Ucraina, Regatul Țărilor de Jos, dar și Marea Britanie. Inițial, el afirma că ar avea loc un război-hibrid, dar cunoaște cine anume stă în spatele lui, însă presupunea că ar fi vorba despre unii vecini.

După izbucnirea protestelor, Lukașenko a anunțat că s-au sistat legăturile telefonică, deoarece belarușii erau manipulați din afară, fiind înregistrate apeluri inclusiv din Cehia. Ulterior, oficialul a declarat că armata NATO se află la hotar cu Belarus și că Letonia, Lituania și Ucraina „ar dicta” Republicii Belarus organizarea unui nou scrutin.

Astăzi, însă, acesta a menționat că la Varșovia s-ar afla un centru de comandă, de acolo fiind dirijate evenimentele, iar Rusia s-ar teme să piardă relația cu Belarus.

Articole asemănătoare

Back to top button