‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
13.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCât costă serviciile de recoltare în fiecare zonă a țării

Cât costă serviciile de recoltare în fiecare zonă a țării

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agricultorii care au suprafețe mici de porumb și floarea-soarelui și nu dispun de utilaje performante cu care să recolteze, pot apela la cei care prestează astfel de servicii. Am discutat cu mai mulți fermieri și antreprenori care oferă servicii similare și ne-au spus că prețurile nu sunt fixe. Acestea se stabiliesc în funcție de suprafața ce urmează a fi recoltată, de tipul recoltei, dar și de zona în care se află fermierul.

În zona de nord, prețurile variază între 700 și 900 de lei per hectar, inclusiv TVA-ul. Costul este valabil, atât în cazul porumbului, cât și a suprafețelor de floarea-soarelui.

În zona de centru a țării, recoltarea unui hectar de floarea soarelui costă 600 de lei cu motorina fermierului ori 800 de lei și combustibilul este asigurat de prestatorul de servicii. În cazul recoltării porumbului, fermierii pot alege să o facă cu freză la un preț de 1 100 lei hectarul și fără freză, la preț de 900 de lei hectarul.

În zona de sud, fermierii mai au de recoltat doar floarea-soarelui. Pentru a strânge un hectar cu tehnică închiriată, agricultorii vor fi nevoiți să scoată din buzunar 600 de lei, dacă vor achita cheș și în jur de 650 de lei dacă procedura de achitare va fi efectuată prin transfer.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›