‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
9.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAfaceriIulian Bacaliuc, apicultor: Am fost încurajat de un prieten să fac apicultură. Am început...

Iulian Bacaliuc, apicultor: Am fost încurajat de un prieten să fac apicultură. Am început de la doi stupi

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

A renunțat la viața de oraș din Capitală, locul unde s-a născut și a făcut o carieră în pedagogie și s-a retras la țară. Vorbim despre Iulian Bacaliuc, un tânăr de 30 de ani, care s-a stabilit cu traiul în satul Andrușul de Jos din raionul Cahul, unde împreună cu soția gestionează o afacere în domeniul apicol.

Apicultorul a reușit în această vară, cu sprijinul Organizației Internaționale a Muncii să înființeze o cooperativă apicolă, la care deja au aderat mai mulți albinari începători și cu experiență din zonă. Asta fiind cea de-a doua cooperitivă din sudul țării.

Acest lucru le dă posibilitate membrilor cooperativei să beneficieze de instruiri specializate oferite de experți internaționali. Totodată, au elaborat un brand comun pentru mierea de Cahul pe care l-au numit la fel.

De asemenea, au procurat mai multe utilaje performante de colectare, prelucrare și omogenizare a mierii, la care nici nu visau până atunci.

Raionul Cahul este al patrulea cel mai mare producător de miere din Moldova. Odată cu elaborarea identității vizuale, apicultorii din regiune au posibilitate să se facă remarcați nu doar pe piața locală, dar și pe cea externă, să-și promoveze eficient produsele apicole sub un singur brand și să beneficieze, astfel de mai multe avantaje economice.

Organizația Internațională a Muncii își propune să îmbunătățească situația de pe piața locală prin crearea și formalizarea locurilor de muncă, precum și prin identificarea oportunităților de dezvoltare a afacerilor în raionul Cahul.

‹ adv ›

Costul proiectului este de aproape 404 mii de dolari americani, 184 de mii dintre care reprezintă contribuția Organizației Internaționale a Muncii, iar 15 mii de dolari este contribuția actorilor locali. Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii a contribuit cu peste 204 mii de dolari, prin programe de granturi.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›