‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
8.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriStatistica exporturilor în UE, ianuarie-august 2020. Mierea a ajuns în Andora, iar caviarul...

Statistica exporturilor în UE, ianuarie-august 2020. Mierea a ajuns în Andora, iar caviarul moldovenesc în Indonezia

‹ adv ›
‹ adv ›

În perioada ianurie-august țara noastră a exportat în Uniunea Europeană atât fructe, legume, cât și cereale. Astfel, în această perioadă au fost exportate 170 de tone de cireșe. În Bulgaria, Estonia și România au ajuns în jur de 1 430 de tone de mere.

Totoată, au fost exportate și două tone de piersici. Prunele moldovenești, într-o cantitate mai mare de 2 720 de tone au ajuns în Austria, Estonia, Germania, Letonia, Lituania, Polonia și România.

Tot pe piețele europene au ajuns și 5 241 de tone de struguri de masă. Acești au fost vânduți în Croația, Letonia, Estonia, Polonia, România, Spania și Suedia. Iar vișinele moldovenești au ajuns pe piața UE într-o cantitate de 20 de tone.

Legume s-au exportat în această perioadă în catități mai mici. Este vorba de 267 tone de ceapă verde și 310 tone de morcovi, vânduți în România. De asemenea, în UE, în această perioadă s-au vândut și 3 682 tone de grâu comun.

Cât privesc produsele de origine animalieră exportate în primul trimestru al anului 2020, mierea de albine, în cantități de peste două mii de tone a ajuns în Andora, România, Serbia, Polonia, Olanda, Germania, Franța, Italia, Slovacia, SUA, Cehia, Coreea, Canada și Macedonia. 400 de kilgrame de caviar moldovenesc au ajuns în Indonezia, Australia, Japonia și Germania.

Tot în această perioadă, țara noastră a exportat cantități de carne de oaie, cal și vită, dar și subproduse din carne de pasăre în țările din spațiul CSI, în special în Federația Rusă.

‹ adv ›

Cu referire la exportul de ouă de găină de categoria B, acestea au ajuns în această peroadă în Orientul Mijlociu.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii