‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
22.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPrimele compensații pentru secetă au fost alocate

Primele compensații pentru secetă au fost alocate

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Urmare a modificărilor operate de Guvern la Hotărârea nr. 582/2020 pentru aprobarea modului de acordare a compensațiilor pentru diminuarea consecințelor calamităților naturale asupra recoltei anului 2020, astăzi au fost autorizate spre plată primele cereri de acordare a compensației.

„De menționat că, cuantumul valoric per cultură, raportat la unitatea de suprafață s-a majorat de 3 ori, astfel că pentru 1 ha de grâu de toamnă afectat, producătorul agricol va obține despăgubiri în sumă de 1500 lei, orz de toamnă – 1530 lei, rapița – 2100 lei, terenurile reînsămânțate – 1620 lei, plantații pomicole – 3800 lei, legume – 2 000 lei, viță-de-vie – 3 000 de lei” notează directorul general AIPA.

Din momentul lansării procesului de recepționare a cererilor de acordare a compensației, AIPA a recepționat 106 dosare dintre care 101 pentru diminuarea consecințelor calamităților naturale ce au afectat culturile cerealiere de I grupă și 5 dosare pentru grindină.

În acest context, producătorii agricoli sunt îndrumnați să depună dosarul, în termeni proximi, pentru a putea beneficia de suport din partea statului.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›