image
Sursa foto: facebook.com

Răspunsul Platformei DA la propunerea PLDM de a constitui bloc electoral pentru prezidențiale

„Platforma Demnitate și Adevăr a luat act de inițiativa PLDM privind alegerile prezidențiale și constituirea unui bloc electoral”, anunță printr-un comunicat cei de la Platforma DA. Totodată, aceștia nu susțin poziția Partidului Acțiune și Solidaritate, care după propunerea PLDM au răspuns că au deja un candidat politic la alegerile prezidențiale din toamnă, pe Maia Sandu.

„Încă din anul 2016, formațiunea noastră a militat pentru unificarea tuturor forțelor de dreapta și promovarea unui candidat unic la scrutinul prezidențial. În acest sens, Andrei Nastase, deși mai bine clasat în sondajele reale ale timpului, a decis să sprijine, prin decizia de a se retrage necondiționat, un unic candidat al fortelor pro-democratice și pro-europene. Mai mult, la sfârșitul anului trecut, în urma unei decizii a Consiliului Politic Național al formațiunii, Platforma DA și Andrei Năstase au lansat public propunerea de identificare și sprijinire a unui candidat unic și apartinic al întregii opoziții pro-europene și naționale, în jurul căruia să se adune toate energiile pozitive ale societății noastre”, se arată scris în comunicatul emis de Platforma DA.

Amintim că ieri PLDM a venit cu propunerea pentru PAS și PPDA de a crea un bloc electoral și a înainta un candidat comun la alegerile prezidențiale din data de 1 noiembrie curent. Ulterior PAS, a venit cu o reacție în care a precizat că candidatul propus de formațiune este Maia Sandu.

„Partidul Acțiune și Solidaritate și-a înaintat deja candidatul la funcția de președinte în persoana Maiei Sandu, iar principalul obiectiv este bunăstarea oamenilor, prin alungarea de la putere a hoților” , este răspunsul PAS.

Noutăţile partenerilor

comentarii: