image
Sursa foto: shutterstock.com

Ungaria va înăspri în septembrie restricţiile privind călătoriile în străinătate şi recomandă evitarea acestor deplasări

Ungaria a anunţat introducerea unor reguli mai stricte începând de luna viitoare pentru călătoriile în străinătate şi a recomandat cetăţenilor ei ca din septembrie să evite călătoriile în afara ţării, ca urmare a înrăutăţirii epidemiei de COVID-19 în Europa, potrivit unei declaraţii date miercuri de şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Gergely Gulyas.

„Situaţia în Europa se deteriorează şi în cel mai bun caz stagnează în unele ţări'', a spus Gulyas la un briefing de presă. ''Nicio relaxare a restricţiilor existente nu este aşadar posibilă. Dat fiind că în cele mai multe ţări numărul cazurilor (de COVID-19) creşte, va fi nevoie de reguli mai stricte'', a atenţionat oficialul ungar.

El a precizat că structura operativă de coordonare a răspunsului Ungariei faţă de epidemia de coronavirus va prezenta propunerile sale la şedinţa de guvern de săptămâna viitoare.

În acest context, Gergely Gulyas a recomandat cetăţenilor ungari să nu-şi planifice călătorii în străinătate în luna septembrie, mai ales în ţările din partea sudică a Europei.

Ungaria se află cu numai câteva săptămâni în urma tendinţei de creştere a răspândirii coronavirusului din alte zone ale Europei, prin urmare guvernul de la Budapesta nu poate relaxa restricţiile de călătorie, a explicat el.

Consilierul premierului Viktor Orban a mai spus că guvernul doreşte să asigure reluarea în siguranţă a anului şcolar la 1 septembrie şi va decide de asemenea săptămâna viitoare cu privire la paşii de urmat la acest capitol.

Ungaria a înregistrat miercuri 32 de noi cazuri de COVID-19, al căror total de la începutul pandemiei ajunge astfel la 5.002, dintre care 609 decese.

Conform măsurilor în vigoare în prezent în Ungaria, persoanele care vin din ţări cu rate ridicate de infectare cu noul coronavirus trebuie să rămână 14 zile în autoizolare sau să obţină două rezultate negative la testarea pentru COVID-19.

Noutăţile partenerilor

comentarii: