image
Sursa foto: border.gov.md

O firmă din Cahul, depistată că perfecta contracte de muncă fictive; Beneficiarii, scutiți de regimul de autoizolare

Angajații Poliției de Frontieră au identificat persoane care pentru a fi scutiți de regimul de autoizolare prezentau contracte de muncă fictive la trecerea frontierei de stat. Probele administrate au confirmat că toți beneficiarii de aceste contrate nu au lucrat nicio zi la firma emitentă.

La începutul lunii august curent, ofițerii de investigație din cadrul Direcției regionale SUD au intrat în posesia unor informații precum că o firmă din raionul Cahul perfectează contracte de muncă fictive pentru persoanele care doresc să traverseze frontiera de stat și să fie scutiți de la autoizolarea de 14 zile.

Astfel, acum două zile a fost supus documentării un bărbat de 31 de ani, deținător al dublei cetățenii, moldovenească și română. Acesta și-a perfectat un contract de muncă fictiv cu administratorul firmei în speță.

Actul a fost prezentat de mai multe ori autorităților de frontier și în baza acestuia era autorizată intrarea în țară fără a plasa în autoizolare cetățeanul.

Necesitatea traversării frontierei de stat era condiționată de faptul că persoana practica transportul ilicit de călători cu automobilul personal. În acest sens, polițiștii de frontieră au acumulat suficiente probe care urmează să fie expediate reprezentanților ANTA pentru luarea măsurilor legale ce se impun.

Ulterior, ofițerii de investigație au ridicat de la administratorul firmei încă un contract fictiv întocmit pe numele altui cetățean moldovean, care de asemenea a folosit documentul pentru a fi exonerat de autoizolare la trecerea frontierei de stat.

În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD investighează cazul în vederea elucidării circumstanțelor și identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională.

Conform art.361 alin.(2) lit.b CP al RM, persoanele riscă amendă în mărime de la 550 la 950 u.c. sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 5 ani.

Poliția de Frontieră revine cu apelul către participanții la traficul transfrontalier de a prezenta o atitudine conștiincioasă față de regulile și restricțiile impuse pe perioada de pandemie.

Totodată, Poliția de Frontieră vine cu solicitarea către transportatorii de pasageri și colete, să nu încerce vigilența polițiștilor de frontieră și să respecte acele măsuri și restricții de circulație.

Noutăţile partenerilor

comentarii: