image
Sursa foto: privesc.eu

DOC: Cât a cheltuit Președinția pentru conferința lui Dodon la Condrița

Aproape nouă mii de lei. Atât s-ar fi cheltuit pentru organizarea întâlnirii lui Igor Dodon cu jurnaliștii, la sfârșitul lunii iulie, ne-a declarat secretarul general al Președinției Republicii Moldova, Nicolae Posturusu. Pe de altă parte, doar serviciile prestate de Casa de producție și echipamente video, cu care Președinția a încheiat un contract, au costat peste 7.000 de lei, ne-au spus reprezentanții acesteia.

În răspunsul la solicitarea de informații expediată de Jurnal TV se arată că pentru conferința de presă organizată pe 24 iulie la Reședința de Stat de la Condrița au fost cheltuiți 8.993 de lei. Banii au fost luați din bugetul instituției prezidențiale. Amintim că evenimentul a fost organizat cu fast, fiind filmat de mai mai multe camere, o macara și o dronă, care a survolat deasupra vilei prezidențiale.

Atunci, Igor Dodon a fost întrebat cât a costat organizarea unui astfel de eveniment.

„Este contract oficial între instituția prezidențială cu cei care o organizat tot evenimentul acesta. Cât costă eu nu știu, dar nu este scump și este prevăzut în cheltuielile care sunt prevăzute pentru discuțiile președintelui cu presa”, a spus atunci Dodon.

Președinția a asigurat și transportul pentru jurnaliștii acreditați la respectiva conferință de presă, iar după eveniment a fost organizată o recepție și au fost oferite în dar pungi în care erau câteva sticle cu băuturi alcoolice și un borcan cu miere. Reporterul Jurnal TV NU a acceptat cadoul și nu a participat la recepție. Jurnaliștii care au luat darurile au fost criticați de Consiliul de Presă, care a declarat că astfel le este afectată credibilitatea.

Noutăţile partenerilor

comentarii: