Durere fără margini într-o familie din Dubăsari: Doi frați de 8 și 10 ani s-au înecat după ce au mers la scăldat cu mama lor

Tragedie într-o familie din Dubăsari. Doi copii de doar 8 și 10 ani s-au înecat în râul Nistru, după ce au mers la scăldat împreună cu mama lor, ieri în jurul orei 14:00. Corpurile neînsuflețite ale minorilor au fost recuperate peste 2 ore de către angajații IP Dubăsari și IGSU.

Foto: UNIMEDIA

Poliția a fost alertată de către mama copiilor care a comunicat oamenilor legii că a depistat lipsa lor după ce i-a lăsat fără supraveghere pe malul râului Nistru.

Femeia de 29 ani, împreună cu cei trei copii ai săi minori ar fi plecat la râul Nistru să se odihnească. Mama le-ar fi permis copiilor să se scalde, timp în care s-a întors la copilul mai mic de 4 luni care era la mal și plângea.

Fiind preocupată de copilul de 4 luni, aceasta a spus că nu a observat când și în ce circumstanțe copiii mai mari au dispărut de pe mal. Astfel, a crezut că copii au plecat acasă, însă după ce s-a îndreptat spre domiciliu nici acolo nu i-a găsit. Ulterior a apelat la salvatori cu presupunere că cei doi copii s-ar înecat.

În jurul orelor 16:00 -16:35 au fost depistate corpurile neînsuflețite a minorilor.

Inspectoratul General al Poliției atrage atenția asupra faptului că se atestată o situaţie îngrijorătoare privind incidentele comise cu participarea copiilor, iar consecințele pot fi diverse, de la vătămarea integrității corporale sau a sănătății, traumatizarea copiilor, victimizarea lor și chiar decesul. Numai în primele două luni ale verii, 76 de copii au fost traumatizați, iar alții opt au decedat.

Pentru preîntâmpinarea incidentelor nefericite Poliția vine cu un set de recomandări pentru părinți:

- Spravegheați-vă în permanenţă copiii pentru a evita cazurile de dispariţii, accidente de circulaţie și vătămări corporale din neatenţie;

- Dacă nu sunteți lângă copil, chiar și pentru câteva clipe, e necesar copilul să știe cum să acționeze;

- Interziceți copiilor să se joace în zonele aglomerate sau în adiacentul părţii carosabilului;

- Explicați copiilor că au voie să plece de la domiciliu doar cu permisiunea adulților şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă;

- Sfătuiţi-vă copilul să nu accepte niciodată bani sau cadouri de la persoane necunoscute;

- Manifestați mai multă responsabilitate referitor la respectarea şi exercitarea obligaţiilor de întreţinere, educaţie şi supraveghere a copiilor.


Pub