Cerea până la 700 de euro pentru perfectarea permisului de conducere. Un bărbat din Drochia, reținut după mai multe denunțuri la CNA

Perfecta permise de conducere ilegal contra unor sume de 400 - 700 euro, iar acum riscă să stea după gratii până la 7 ani. Este vorba despre un bărbat din Drochia, în vârstă de 43 de ani, fără un loc de muncă, care a fost reținut ofiţerii DGT Nord a CNA şi procurori, după mai multe persoane s-au denunțat la CNA pentru acțiunile în cauză.

Foto: UNIMEDIA

Bărbatul originar din satul Moara de Piatră, Drochia, ar fi cerut unui tânăr 350 de euro pentru a-l ajuta să susţină probele teoretice şi practice, spunându-i că ar avea influenţă asupra examinatorilor din cadrul Secţiei Înmatricularea Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto din Bălţi. Ulterior, însă, ar mai fi pretins 100 de euro şi 500 de lei sub pretextul că ar trebui să mituiască şi alţi funcţionari de la Chişinău, din cauza că secţia teritorială nu ar fi activat pe timp de pandemie.

În alte cazuri, sub aceleaşi pretexte, ar fi cerut de la mai multe persoane diverse sume de bani pentru perfectarea permiselor de conducere. Potrivit denunţătorilor, bărbatul ar fi primit de la ei, în total, în jur de 1600 de euro pentru a-i ajuta să susţină examenele şi să obţină permise de conducere.

Bănuitul a fost reţinut de ofiţerii DGT Nord a CNA şi procurori, iar acum se află în izolator pentru 72 de ore, urmând ca procurorii să ceară instanţei de judecată un mandat de arestare. Acesta riscă până la 7 ani de închisoare sau amendă penală.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupţie, oficiul nord, conduce urmărirea penală.


Pub