Ar fi furat o mașină, iar din alte cel puțin 4 autovehicule - bani și carduri bancare. Suspectul, plasat în arest pentru 30 de zile

Un tânăr din Orhei a fost reținut de oamenii legii fiind bănuit de furt. Acesta în perioada lunilor iulie - august curent, ar fi sustras bani și carduri bancare din diferite mașini, cauzând un prejudiciu total de peste 29 mii lei. Totodată, ar fi furat și o mașină, model Ford Tranzit”. Suspectul în vârstă de 25 de ani, a fost anterior judecat pentru infracțiuni similare.

Oamenii legii au stabilit că suspectul pe timp de noapte deteriora geamuri și lacătul ușilor și fura banii și carduri bancare. Dat fiind faptul că unele PIN-uri erau în portmoneele victimelor, acesta sustrăgea banii de pe card cu ușurință, fapt confirmat datorită camereleor de supraveghere instalate în zone.

În urma măsurilor speciale de investigații întreprinse de către ofițerii Serviciului Poliției Criminale al IP Orhei suspectul a fost identificat, iar la data de 7 august, acesta a fost localizat și reținut.

La moment acesta este cercetat penal pentru furt și răpirea mijlocului de transport. Pentru cumul de infracțiune urmează să se pronunțe instanța de judecată. La demersul procurorilor, bărbatul a fost plasat în arest pentru 30 de zile.

Procuratura și Poliția întreprind în continuare acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații în scopul acumulării materialului probator, precum și identificarea tuturor celor implicați în comiterea infracțiunilor.

În context, Poliția vine cu mai multe recomandări pentru proprietarii de automobile:

- pe timpul nopţii, păstrați unitățile de transport în locuri special amenajate şi iluminate;

- utilizați sistemul de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frînare;

- dacă în locul unde s-a aflat autoturismul sunt urme lăsate de infractori (geam spart, urme de încălţâminte sau accesorii auto deteriorate), luaţi măsuri de protejare a acestora până la sosirea polițiștilor.


Pub